Tre siktet etter skyting på båt i Vestfold

En mann i 30-åra ble kritisk skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag fikk politiet melding om at et vådeskudd hadde truffet en person i foten på en båt sør for Bolærene i Vestfold.

Legemsbeskadigelse Nå skriver politiet i en pressemelding at tre personer, to menn og en kvinne, alle i 30-40-åra, er pågrepet. De tre er siktet for legemsbeskadigelse eller medvirkning til det etter hendelsen.

- Vi mener at det ikke var et vådeskudd, sier politiadvokat Lise Dalhaug ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Det var fire personer i båten da politiet ankom, personen som ble truffet av skudd ble kritisk skadd, og er nå på sykehus.

- Jeg kan ikke gå inn i detaljer, men jeg kan si at det er på bakgrunn av forklaringer vi tok på stedet og undersøkelser vi har gjort at vi mener det er grunn til å tro at det er en av de siktede som har avfyrt et skudd med et våpen, sier hun videre.
Kjent av politiet Tidligere i dag fortalte politiet at det ifølge deres opplysninger var den skadde som skjøt seg selv i foten.

De tre siktede er kjent for politiet fra tidligere, men ingen av dem er tilhørende i Vestfold.

- Nå blir de sittende til i morgen, og så har vi et håp om at vi kan snakke med fornærmede i morgen, sier Dalhaug.

Hun forteller at mannen som ble truffet fortsatt kritisk skadd, og ikke i en situasjon som gjør at det er mulig for politiet å snakke med ham.
Ifølge redningsleder ved Hovedredningssentralen, Johan Mannsåker, var det den skadde som kunne føre båten de var i.

Han ringte selv inn og varslet om hendelsen, og nødetatene måtte lete for å finne fram til båten, da de om bord ikke kunne gi en god forklaring på hvor de var.