Tre siktet etter voldtekt av tenåringsjente i Hemsedal

Politiet har sperret av campinghytte.

SPERRET AV: Tre menn er siktet etter at en kvinne er blitt voldtatt i Hemsedal. Politiet har sperret av denne campinghytta. Foto: Privat
SPERRET AV: Tre menn er siktet etter at en kvinne er blitt voldtatt i Hemsedal. Politiet har sperret av denne campinghytta. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiførstebetjent Halvard Jervell ved Gol og Hemsedal lensmannskontor bekrefter overfor Dagbladet at tre menn i bygda er siktet for voldtekt av en kvinne i slutten av tenårene natt til søndag.

- Vi etterforsker en voldtekt, der forholdet skal ha skjedd natt til søndag i Hemsedal. Tre personer er pågrepet og siktet for voldtekt i forbindelse med saken, sier Jervell til Dagbladet.

Han sier at politiet vurderer fortløpende hvorvidt de tre skal framstilles for varetekt.

Sperret av campinghytte Dagbladet får bekreftet at Kripos er blitt tilkalt til bygda.

- Vi har bedt om teknisk bistand fra Kripos. Vi driver nå med både teknisk og taktisk etterforskning. Vi tar avhør av vitner og av de siktede, og vi utfører åstedsundersøkelser, sier Jervell.

- Har de tre tatt stilling til spørsmålet om straffskyld?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Jervell bekrefter at politiet har sperret av ei campinghytte, men vil ikke bekrefte at det er i denne jenta skal ha blitt voldtatt.

- Det er riktig at vi har sperret av ei campinghytte, men jeg vil ikke si noe mer om åsted, sier han.

Ikke fra bygda Jenta er i slutten av tenårene, og ikke hjemmehørende i bygda. De tre siktede er en del eldre - i slutten av tjueåra og i begynnelsen av trettiåra.

Jenta har vært undersøkt av lege, og taes nå hånd om.

Verken advokat Sindre Løvgaard eller advokat Hedda Obstfelder, som representerer to av de siktede, ville kommentere spørsmålet om straffskyld tirsdag ettermiddag.