Tre siktet for drapsforsøk

Johnny Olsen og to andre menn er siktet for drapsforsøk etter at en 19 år gammel kvinne ble skutt i låret utenfor utestedet Elm Street i Oslo sentrum natt til i dag. De tre ble pågrepet etter en dramatisk flukt i en stjålet taxi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ble avfyrt fem-seks skudd utenfor kafeen ved 01.25-tiden. I tillegg til skuddet som traff kvinnen i låret, traff to skudd en bil like ved henne og hennes venn. En av politifolkene som var på stedet, mener våpenet også ble rettet mot ham, sier vaktleder Trond Røgeberg ved kriminalvakten i Oslo til NTB.

Vitner til skytingen hevder overfor politiet at de så minst to håndvåpen da skuddene smalt. Den 19 år gamle kvinnen var en tilfeldig forbipasserende.

Slagsmål

I forkant av skytingen var Johnny Olsen blitt nektet adgang til utestedet av dørvakten. Han kom dit sammen med flere kamerater. Det brøt deretter ut et voldsomt slagsmål utenfor kafeen mellom blitzere og høyreekstremister.

Politiet fant en del slagvåpen på stedet, opplyser Røgeberg. Skytingen skjedde etter at politiet hadde kommet til stedet. Politiet er ennå ikke sikre på hvem av de siktede som avvfyrte skuddene.

Truet med øks

Etter skyteepisoden utenfor Elm Street i Dronningensgate truet Johnny Olsen og hans to kamerater en opptatt taxi nærheten. Drosjen ventet ved en kiosk, mens passasjerene gjorde innkjøp. Sjåføren har ifølge vaktleder Røgeberg forklart til politiet at han ble truet med øks og minst ett skytevåpen, før han flyktet fra sin egen bil.

Med politiet på hjul kjørte de tre mennene østover i Oslo sentrum i drosjen de hadde truet til seg. I nærheten av Postgirobygget kastet de fra seg en revolver, som seinere ble funnet i gaten. Ferden endte med kollisjon med en kontrollboks for trafikklys i Scweigaardsgate i Gamlebyen, der de tre ble pågrepet klokken 01.35 - uten våpen. En av de tre forsøkte å rømme fra politiet, opplyser Røgeberg.

Politiet var søndag på jakt etter en øks og muligens en pistol som de tre kan ha kastet fra seg i nærheten av Sentralstasjonen.

Dømt for drap og vold

Johnny Olsen ble i 1982 dømt til 18 års fengsel for de såkalte Hadelandsdrapene. Av denne straffen er seks år ikke sonet. I februar i år ble han dømt til seks års fengsel for flere tilfeller av trusler, legemsbeskadigelse og brudd på våpenloven. Dommen er anket, og Olsen har vært på frifot - inntil pågripelsen natt til søndag.

Ved Ullevål sykehus får NTB opplyst at tilstanden for kvinnen som ble skutt i låret er stabil etter operasjonen. Prosjektilet skal ha gått tvers gjennom 19-åringens lår, og skadene blir betegnet som moderate.