DREPT:  
Mannen som ble knivdrept i en leilighet på Sinsen i Oslo torsdag ettermiddag, ble torsdag kveld brakt ut fra åstedet.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
DREPT: Mannen som ble knivdrept i en leilighet på Sinsen i Oslo torsdag ettermiddag, ble torsdag kveld brakt ut fra åstedet. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Tre siktet for falsk forklaring i Sinsen-drapet

Men ingen er så langt pågrepet for selve drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene og kvinnen som befant seg i leiligheten hvor en 45 år gammel mann ble funnet død i Sinsenveien i Oslo i går, er siktet for falsk forklaring.
De tre er en 20-årig norsk kvinne og to svenske menn på 25 og 28 år. De to mennene hadde lettere skader da politiet ankom leiligheten på Sinsen i Oslo torsdag ettermiddag. Der fant de 45-åringen død med knivskader.

- De tre ble avhørt som vitner i går kveld, men vi fester ikke lit til deres forklaring. Vi mener også at de holder tilbake informasjon. De ble derfor siktet for falsk forklaring i natt, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet. Ingen pågrepet Mennene og kvinnen kjente hverandre fra før, men Metlid vil ikke si noe om deres tilknytning til offeret. Flere av dem er kjent for politiet fra før av. Ingen er foreløpig pågrepet for selve drapet.

- Vi vet ikke hvem som er gjerningspersonen. Det er derfor viktig for oss at vitner melder seg til oss. Vi har ikke fått mange henvendelser. For oss er det selvsagt å få observasjoner til og fra leiligheten før og etter drapet, men det er like interessant å få informasjon om bevegelser dagene i forveien og fra personer som kjenner til de involverte, sier Metlid. Leiligheten tilhørte ikke den avdøde 45-åringen, men flere av de andre har tilknytning til leiligheten, opplyser Metlid. 

Politiet vil ikke kommentere om de har funnet noe de mener er drapsvåpenet. - Obduksjonen pågår fortsatt, og vi foretar både teknisk etterforskning og rundspørring i området, sier Metlid.

- Alltid mye bråk Gjerningsmannen ble i går beskrevet som ikke etnisk norsk, og at han hadde på seg mørke klær da han stakk fra stedet. Store politistyrker støttet av hunder og helikopter ble satt inn i jakten på mannen.

Metlid ønsker ikke gå nærmere inn på om de fortsatt leter etter en gjerningsperson som er på frifot, eller om det kan bli aktuelt å utvide siktelsen til en eller flere av de tre personene som befant seg i leiligheten.

- Vi jobber ut fra ulike teorier, og vi ønsker heller ikke å gå ut med noen beskrivelser, sier hun.

Blokk-komplekset i Sinsenveien har tidligere vært mye omtalt på grunn av de vanskelige sosiale forholdene der; beboerne har stadig vært plaget av forsøpling, uro og kriminalitet.

- Her er det alltid mye bråk, sa en kvinnelig beboer til Dagbladet i går.


TEKNISK ETTERFORSKNING:  Politiets kriminalteknikere undersøker trappeoppgangen utenfor leiligheten i Sinsenveien. Foto: Bjørn Langsem / Dagblade
TEKNISK ETTERFORSKNING: Politiets kriminalteknikere undersøker trappeoppgangen utenfor leiligheten i Sinsenveien. Foto: Bjørn Langsem / Dagblade Vis mer
Sinsen 20120202 :    En drept og to funnet knivskadd i Sinsenveien i Oslo . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Sinsen 20120202 : En drept og to funnet knivskadd i Sinsenveien i Oslo . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer