Tre siktet for gruppevoldtekt i Stavanger

Skal ha voldtatt sovende eller bevisstløs kvinne (18).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn i 20-årene er varetektsfengslet og siktet for gruppevoldtekt av en 18 år gammel stavangerkvinne i begynnelsen av oktober.

Voldtekten skal ha skjedd natt til torsdag 2. oktober. 18-åringen ble frivillig med de tre mennene hjem til en leilighet etter en tur på byen.

I leiligheten skal kvinnen, som ifølge siktelsen var sovende eller bevisstløs, så ha blitt voldtatt av de tre mennene, skriver Stavanger Aftenblad.

To av de siktede, en 23-åring og en 25-åring, har sittet i varetekt siden dagen etter at overgrepet ble anmeldt. Tredjemann, en 26-åring, ble løslatt etter at politiet ikke fikk medhold i sin fengslingsbegjæring, men denne helgen ble 26-åringen pågrepet på nytt etter at etterforskerne fikk svar på DNA-prøvene de hadde sendt inn til Rettsmedisinsk institutt.

Mandag begjærte derfor politiet forlenget fengsling for de to yngste og ny fengsling for den eldste, noe Stavanger tingrett sa ja til.

- Etter vår og rettens mening kan DNA-spor knyttes til 26-åringen, sier politiadvokat Jørgen B. Torstensen ved Stavanger politistasjon.

De tre mennene er ifølge Stavanger Aftenblad av utenlandsk opprinnelse. Gruppevoldtekt har en strafferamme på 21 års fengsel.

- Dette er en svært alvorlig sak, der det er skjellig grunn til å mistenke de tre for i fellesskap å ha voldtatt en forsvarsløs ung kvinne, sier politiadvokaten.

(NTB)