Tre siktet for Lindås-drapet

Politiet i Hordaland pågrep i går tre menn som er siktet for drapet på IT-konsulenten Yngve Elvik (38) i Lindås utenfor Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre har lenge vært i politiets søkelys, og skal tilhøre det kriminelle miljøet. Hevn etter at Elvik tystet i en narkotikasak er et trolig motiv for drapet.

Yngve Elvik ble funnet drept ved Gjervik kai i Lindås 21. juni. Han var skutt med ett skudd fra et håndvåpen på kloss hold, og forlatt på stedet.

Elviks narkotikafortid har hele tida vært politiets hovedspor. Elvik hadde tystet på andre aktører i narkotikamiljøet, noe som resulterte i at en større narkotikasak ble oppklart tidligere på 90-tallet.
Mye tydet på at han fram til nå hadde beholdt kontakten med narkotikamiljøet, til tross for at han jobbet som IT-konsulent i Bergen.

Det har lenge gått rykter i det kriminelle miljøet om at tre menn sto bak drapet. I går slo politiet til med arrestasjoner flere steder i landet.

Tre arrestert

{ndash}Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet tre personer som er siktet for drap eller medvirkning til drap, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne til Dagbladet.

Han opplyser at de tre blir framstilt for varetektsfengsling i dag eller fredag. Mevatne vil ikke si noe om noen av de siktede har erkjent at de drepte eller var med på å drepe Yngve Elvik.

Den ene av de tre ble pågrepet i Lindås i 19-tida i går kveld. Han er 34 år gammel og skal ikke være straffedømt tidligere. Han satt i hele går kveld i avhør på Lindås og Meland lensmannskontor. Det er denne mannen politiet mener har avfyrt det drepende skuddet.

Nekter skyld

{ndash}Han benekter ethvert kjennskap til drapet han er siktet for, sier hans forsvarer, advokat Bjørn Meltzer til Dagbladet i natt.

34-åringen hevder han ikke kjente Yngve Elvik, men han erkjenner at han var i det aktuelle området i tidsrommet da drapet ble begått.
En amerikansk van har stått sentralt i etterforskningen. Den ble sett av vitner i området og etterlyst uten at noen meldte seg. Politiet fant fram til personene som hadde disponert bilen.

To av passasjerene skal være tidligere straffedømte menn, og den ene av dem skal ha kjent Yngve Elvik. Han skal ha blitt dømt i en narkotikasak etter at Yngve Elvik tystet på ham.

Politiet fant ut at de hadde vært i en hytte i Gjervik, og de har vært gjennom tøffe vitneavhør tidligere i etterforskningen.

Politiet nektet i natt å svare på om det er disse tre personene som er pågrepet og siktet for drapet.