DRAPSFORSØK: Tre menn er siktet etter skyting i Oslo i går. Det ble en stor politiaksjon mot et leilighetsbygg på Majorstua, der skudd ble avfyrt i går tidlig. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
DRAPSFORSØK: Tre menn er siktet etter skyting i Oslo i går. Det ble en stor politiaksjon mot et leilighetsbygg på Majorstua, der skudd ble avfyrt i går tidlig. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Tre siktet for medvirkning til drapsforsøk etter Oslo-skytingen

To av personene med skuddskadet blant de siktede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to som ble skadd i Oslo-skytingen er siktet for medvirkning til forsøk på drap. Det samme er en tredje pågrepet.

På litt over én time fikk Oslo-politiet i går melding om to skutte personer, på to ulike steder i Oslo.

To personer ble sendt til sykehus med skuddskader. Disse to er nå utskrevet og sendt til arresten. Begge er siktet for medvirkning til drapsforsøk.

De siktede blir mest sannsynlig framstilt for varetektsfengsling lørdag 29. juli.

De siste pågripelsene skjedde i går kveld.

- Vi vet ikke om det er flere involverte enn dem vi har pågrepet, men vi utelukker det ikke. Vi går bredt ut for å være sikre på at vi undersøker alle de ulike mulighetene, sier fungerende leder for etterretning og etterforskning, Audun Kristiansen i Oslo politidistrikt til NTB.

Skutt på Majorstua

Klokka 08.15 i går fikk politiet en melding om at en person var skutt på Majorstua, sentralt i Oslo. På adressen fant politiet en person som var blitt skutt. Vedkommende ble sendt til sykehus, men ble ikke livstruende skadd.

Skuddene ble avfyrt innendørs, ifølge politiinspektør Kristiansen.

Én drøy time seinere, klokka 09.22, fikk politiet melding om en mulig skyting på Vålerenga. Kort tid seinere ble en person funnet skadet ved Etterstadsletta, og sendt til sykehus. Heller ikke denne personen ble livstruende skadd.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at det ble avfyrt skudd på Vålerenga, ifølge politiet.

Politiet mener det dreier seg om ett åsted for skytingen.

Én teori politiet jobber med, er at personen som ble funnet skutt på Vålerenga, kan ha blitt skutt på Majorstua.

Ukjent motiv

Motivet for dagens skyting er ukjent, men politiet kan bekrefte at de to som ble skutt og den først siktede mannen er fra samme generelle miljø.

- Dette er alle personer som er godt kjent i det kriminelle miljøet. Det er ingenting som tyder på at dette har skjedd vilkårlig, sier politiinspektøren.

Han opplyser videre at de er i alderen 25-35 år.

Motivet er imidlertid et ubesvart spørsmål, også for politiet. At det kan dreie seg om et mulig oppgjør, kunne ikke politiet utelukke seint i går kveld.

Lørdag ettermiddag ble en mann alvorlig såret i en skyteepisode på Grünerløkka i Oslo. Ingen er ennå pågrepet i denne saken. Politiet utelukker imidlertid ikke at det kan være en sammenheng mellom denne og torsdagens skyteepisoder.

Har vitner

Politiet har vært i kontakt med personer som har status som vitner fra begge stedene. Nøyaktig hva de har forklart til politiet, ønsker ikke Kristiansen å gå inn på.

De ønsker imidlertid fremdeles tips i saken, og ber om at personer som har opplysninger i saken tar kontakt på 22 66 99 66.

Saken oppdateres