VOLDELIG HJEMMEFEST: Tre personer er siktet for vold mot politi etter at en hjemmefest kom ut av kontroll på Glasskaråsen i Bergen natt til i dag. Foto: Foto: Bergen Foto og Media
VOLDELIG HJEMMEFEST: Tre personer er siktet for vold mot politi etter at en hjemmefest kom ut av kontroll på Glasskaråsen i Bergen natt til i dag. Foto: Foto: Bergen Foto og MediaVis mer

Tre siktet for vold mot politiet etter at hjemmefest gikk over styr i Bergen

- Først begynte ungdommen å kaste flasker mot politiet, så steiner og til slutt gikk de løs på en politibil og tjenestemenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Tre personer er siktet for vold mot politi etter at en hjemmefest kom ut av kontroll på Glasskaråsen i Bergen natt til i dag.

Politiet vurderer om ytterligere fire personer skal siktes for lovbrudd. Det opplyser leder for fellesoperativ enhet i Vest politidistrikt, Morten Ørn til NTB.

Ikke noen russefest

Ifølge Bergensavisen er alle de pågrepne mellom 17 og 19 år.

Politiet omtalte natt til søndag festen som en «slippfest for russen» på en privat adresse. Ørn mener imidlertid betegnelsen er uheldig.

- Vi er opptatt at det skal omtales som en privatfest. Det var russ til stede på festen, men de var i mindretall. Vi ser på dette som en isolert hendelse. Dette var en hjemmefest som gikk over styr, sier Ørn.

Starter først fredag

Det samme understreker russepresident i Bergen, Anna Sæbø Nøstbakken. Hun legger vekt på at russefeiringen i Bergen starter først på fredag.

- Dette er enkeltpersoner på et privat arrangement. De får selv ta konsekvensene av det de har gjort, sier Nøstbakken.

På spørsmål om hun frykter at nyheten om festen kan ha skadet russens rykte, ber Nøstbakken folk ta seg en prat med vanlige russ.

- Russen generelt er veldig snill og grei, legger hun til overfor Dagbladet.

Måtte trekke seg ut

Totalt var rundt 70 ungdommer med på festen, og ifølge politiet var russen i mindretall.

Politiet rykket til festen grunnet naboklager.

- Da politi kom til stedet, meldte de raskt om at det var 60–70 ungdommer der og fullstendig kaos. De ba om å få snakke med eier, men så ble stemningen så aggressiv at de måtte trekke seg ut og be om assistanse, sa operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til NTB natt til søndag.

- Først begynte ungdommen å kaste flasker mot politiet, så steiner og til slutt gikk de løs på en politibil og tjenestemenn, sier Magnussen.

- Aggressivt

En av politifolkene ble bitt i fingeren. En annen ble sparket mens han lå nede i basketak med en av ungdommene, og politiet så seg nødt til å bruke pepperspray mot flere ungdommer.

Begge politifolkene ble sjekket på legevakten og kom fra natten uten skader.

- Vi ba alle gå fra stedet, men så var det en gruppe som skulle bli igjen. Det er vanskelig å si hvorfor det ble så aggressivt, men vi hadde fem-ti patruljer der for å få kontroll, sa Magnussen.