Tre skadd etter ferjekollisjon

MS «Hardingen» kjørte i kaia i Utne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre personer ble skadd da bilferja MS «Hardingen» kjørte inn i kaia på ferjeleiet i Utne i Hardanger. Ferja kom fra Kvanndal da noe gikk galt da den skulle legge til.

– Meldingen kom inn klokka 12.25, og politiet fra Odda er nå på stedet. Flere personer ble lettere skadd i sammenstøtet. I tillegg fikk flere kjøretøy om bord på ferja skader, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Sentral strekning

– Våre meldinger går ut på at tre personer ble lettere skadd, og at 15 kjøretøy fikk seg en trøkk, sier kommunikasjonssjef Arild Sondre Sekse i Tide, som drifter den sentrale ferjestrekningen Kvanndal–Utne i Sørfjorden.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til ulykken, ei heller omfanget av skadene på ferjekaia, men Sekse opplyser at både kaia og ferjelemmen har fått skader. I tillegg har ferja fått seg en solid bulk i baugen, noe som tyder på et svært kraftig sammenstøt.

– Det skal ikke store farten til før en slik kollisjon får store konsekvenser, husk at ei fullastet ferje har veldig stor masse, sier Sekse til Dagbladet.no.

Kommunikasjonssjefen tror ulykken kan skyldes en teknisk svikt som hindret ferja med 70 passasjerer og 50 biler om bord i å bremse ned farten ved kaia. Det skal uansett Sjøfartsdirektoratet, som nå er på stedet, finne ut av.

Store konsekvenser

I mellomtida er «Hardingen» satt ut av spill, noe som vil medføre lange omkjøringer og store konsekvenser for de mange som benytter seg av det sentrale ferjesambandet.

– Inntil vi får avklart om kaia kan brukes, må passasjerene finne andre ruter, for eksempel Kvanndal–Kinsarvik eller Brimnes–Bruravik. Vi har imidlertid erstatningsferjer som kan settes inn, og vi håper å ha normal drift i morgen ettermiddag, sier Sekse, som opplyser at slike ulykker inntreffer ca. to ganger i året med Tide-ferjene.

– Det er sjelden, sett i forhold til de flere millionene tillegginger ferjene våre foretar i løpet av et år, sier kommunikasjonssjef Arild Sondre Sekse i Tide til Dagbladet.no.

KOLLIDERTE: MS «Hardingen».