TRE SKADD: Tre personer er sendt til akuttmottaket på Ullevål sykehus etter knivstikking i Storgata i Oslo. Foto: Odd Arve Grytebust
TRE SKADD: Tre personer er sendt til akuttmottaket på Ullevål sykehus etter knivstikking i Storgata i Oslo. Foto: Odd Arve GrytebustVis mer

Tre skadd etter knivstikking i Oslo sentrum

Politiet jakter to personer som løp fra stedet.

  • SVet du noe om saken? Tips oss på tlf. 24 00 00 00, send SMS til 2400 eller send epost til 2400@db.no.

Det forteller operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.

Litt over klokka 02 natt til søndag fikk politiet i Oslo inn en melding om en knivstikking i Storgata i Oslo sentrum hvor en mann skulle være knivstukket.

- Like etter får vi melding fra en politipatrulje som er på legevakten at det har ankommet to personer med knivskader der. De settes i forbindelse med det samme knivslagsmålet, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til Dagbladet i natt.

Alle tre ble kjørt til akuttmottaket på Ullevål sykehus.

Operasjonsleder Grøttum sier søndag morgen at politiet nå jakter en antatt gjerningsmann og en som ble sett løpende sammen med gjerningsmannen.

- Begge to er lyse i huden og av nordafrikansk opprinnelse. Gjerningsmannen er beskrevet som en mann på 165 centimeter, mens personen som løp sammen med han skal være rundt 185 centimeter.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med de to, men sier det er uvisst om de to kjenner hverandre.

- Gjerningsmannen løp fra stedet

Vitner har fortalt til politiet at en gjerningsmann ble sett løpende fra åstedet i Storgata. Politiet har i natt søkt med flere enheter etter denne personen.

Operasjonsleder Pedersen omtalte hendelsen som alvorlig i natt.

SPOR: Åstedet bar tydelig preg av den dramatiske knivstikkingen natt til søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SPOR: Åstedet bar tydelig preg av den dramatiske knivstikkingen natt til søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Kritisk skadd

Mannen som ble funnet på bakken i Storgata var knivstukket i magen. Han er i slutten av 30-åra og er kritisk skadd. Han ble i natt operert.

De to andre mennene er i midten av 20-åra. De er alvorlig, men ikke livstruende skadd.

- Søndag morgen er status på de tre den samme, sier operasjonsleder Grøttum.

Politiet har i løpet av natta kontrollert en del personer som passer til beskrivelsen av gjerningspersonen.

Åstedet var avsperret helt fram til 05-tida, mens politiet gjennomførte vitneavhør og foretok kriminaltekniske undersøkelser.

- Når det gjelder hendelsesforløpet så har vi ikke fått avklart så mye utover at det var et slagsmål der, sa operasjonsleder Pedersen i natt.

Sikret videoopptak

Politiet har også jobbet med å sikre seg videoopptak som er gjort i området.

- I løpet av natta har vi kommet i kontakt med en som har video av deler av hendelsen, sa Pedersen, som oppfordrer andre som også har det, eller har informasjon om hendelsen, om å ta kontakt med politiet.

Hendelsen skjedde like utenfor en pub i Storgata. Dette er rett ved kollektivknutepunktet Brugata som de seinere åra har blitt et av Oslos mest belastede områder.

- Sånn det framstår for oss nå så har dette skjedd på gata. Om det har en foranledning innendørs vil vi se på, sa operasjonsleder Pedersen i natt.

Grøttum sier at politiet søndag morgen fortsatt jobber med å finne ut av hva som har forårsaket hendelsen.

Dagbladet følger saken.