ANGREP I MORGENTIMENE: Én ble drept, tre skadet, da en mann gikk til angrep på tilfeldige forbipasserende med kniv i München i dag. Foto: AP Photo/Matthias Schrader.
ANGREP I MORGENTIMENE: Én ble drept, tre skadet, da en mann gikk til angrep på tilfeldige forbipasserende med kniv i München i dag. Foto: AP Photo/Matthias Schrader.Vis mer

Tre skadet og én drept i knivangrep på stasjon i München

Flere skal være alvorlig skadet - én er drept. Gjerningsmannen er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst tre personer skal være alvorlig såret etter at en mann angrep flere passasjerer med kniv ved S-Bahnstasjonen Grafing Banhof i den sør-tyske byen München.

 Tre av dem ble påført lettere skader, mens den fjerde, en mann, fikk kritiske skader. Mannen ble litt senere bekreftet død på sykehus, melder Bayerischer Rundfunk.

Ifølge Süddeutsche Zeitung skal gjerningsmannen ha ropt «Allahu akbar», gud er stor, innen han gikk til angrep. 

10 centimeter lang kniv Ifølge BR24 skal drapsvåpenet være en 10 centimeter lang kniv. Påtalemyndigheten mener det kan ligge et politisk motiv bak. Politiet understreker at man på nåværende tidspunkt ikke kan bekrefte om det dreier seg om et islamistangrep, ifølge BR24.

Den drepte skal være en mann i 50-årene fra Wasserburg, ifølge BR24. Den tyske avisen Focus melder at også de andre ofrene er menn, på henholdsvis 42, 55 og 58 år. 

Angrepet skal ha funnet sted like før klokken fem i morgentimene i dag. Det tok mer enn tre og en halv time fra hendelsen til den ble varslet i tyske medier ved 8.30-tiden.

- Stasjonen er nå et åsted og må behandles deretter for å spore teknisk bevis, sier en talsmann for politiet nord i Bayern til tyske medier. 

Tatt av politiet Gjerningsmannen er pågrepet, melder Süddeutsche Zeitung. Ifølge en tysk radiokanal er den antatte gjerningspersonen en ung mann som ikke tidligere er kjent for tysk politi. Mannen er tysk statsborger. 
Ifølge nettavisen merkur.de er to av de sårede et avisbud og en brannmann. Sistnevnte ble stukket i ryggen med kniv. Stasjonen har vært sperret av i morgentimene i dag, og en rekke redningshelikoptre og ambulanser er på stedet.  

POLITI PÅ STEDET: Blodsporene vitner om angrepet som fant sted. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
POLITI PÅ STEDET: Blodsporene vitner om angrepet som fant sted. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

Angelika Obermayr, borgermester i Grafing, var i sorg da hun snakket med media. 

- Tanken på at folk går inn en vakker morgen på t-banen for så å bli offer for en galning, den er forferdelig, sa hun.

Hun sa seg også takknemlig for at politiet, leger, helsepersonell og brannmenn raskt var på stedet. 

Dagbladet oppdaterer saken.