Tre skiløpere funnet omkommet i Sirdal

- Vi har funnet fire ryggsekker og leter fortsatt for fullt.

LETER FORTSATT: Redningsmannskaper leter fortsatt etter at tre personer er funnet omkommet i Sirdalsheiene i Vest-Agder. Foto: Jan Olav Ovedal/Avisen Agder
LETER FORTSATT: Redningsmannskaper leter fortsatt etter at tre personer er funnet omkommet i Sirdalsheiene i Vest-Agder. Foto: Jan Olav Ovedal/Avisen AgderVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre skiløpere er funnet omkommet ved Taumevatn i Sirdalsheiene i Vest-Agder.

Det er funnet flere sekker enn personer og store letemannskaper leter nå for fullt etter flere personer i det populære turområdet.

- Det antas at dette er turgåere som har blitt overrasket av dårlig vær, sier Gjesdal til Dagbladet.

Utenlandske skiturister - I ellevetida idag fikk vi melding om at en død person var funnet i det kjente utfartstedet for skiturister, sier redningsleder ved Hovedredningsentralen for Sør-Norge, Nils Ole Sunde, til Dagbladet.

Han forteller at et helikopter fra 330-kvadronen med to lavinehunde-team ble satt inn for å søke i området.

Lensmannen i Sirdal og medlemmer fra Øvre Sirdal letegruppe ble umiddelbart varslet for henting av den omkomne, som ble funnet delvis nedsnødd på Taumevattenet

Kort tid eter ble ytterligere en person ble funnet omkommet inne i et telt, og like etter klokka femten ble den tredje personen funnet i nærheten av de to andre personene.

Politiet antar at de tre har utenlandsk opprinnelse. Det er funnet en tyskregistrert bil hensatt ikke langt fra funnstedet.

Delvis nedsnødd Leder for Felles Operativ Enhet i Rogaland Politidistrikt, Egil Eriksen, forteller at det var en turgåer som ringte fra Taulevatn turisthytte, som først meldte om ulykken. Han fortalte at han hadde funnet to forlatte skistaver, før han fant en omkommet en person som lå delvis nedsnødd.

- Da politi kom fram til stedet finner vi personen, etter en stund finner vi et telt og inni teltet ligger det enda en død person, forteller Eriksen.

Personen lå inne i en sovepose.

Han forteller at dette med stor sannsynlighet er utlendinger fordi det er funnet et kjøretøy med tyskregistrerte skilter i nærheten, og fire personer har skrevet seg inn i hytteboka i turistforeningens hytte ved Taumevatn.

- Vi har funnet en død kvinne og en død mann, den siste personen vet jeg ikke noe om på nåværende tidspunkt, sier Eriksen.

Skrev seg inn i hytteboka Den tyskregistrert bilen, en Volkswagen Passat, er funnet hensatt på en parkeringsplass på en anleggsvei som går inn mot Taumevatnet.

— Vi har funnet leiebilfirmaet bilen tilhører, men venter fortsatt på tilbakemelding fra firmaet på hvem som har leid bilen. Det er fortsatt tidlig, men vi går ut i fra at funnet av bilen kan knyttes til disse personene, og knytter også bilen til de fire personene som har skrevet i hytteboka på turisthytta, sier Eriksen, til Dagbladet.

HENSATT: En tyskregistrert leiebil av merket Volkswagen Passat er hensatt på en parkeringsplass i nærheten av der de tre personenen er funnet omkommet i Sirdalsheiene. Foto: FOTO: Jan Olav Ovedal/Avisen Agder
HENSATT: En tyskregistrert leiebil av merket Volkswagen Passat er hensatt på en parkeringsplass i nærheten av der de tre personenen er funnet omkommet i Sirdalsheiene. Foto: FOTO: Jan Olav Ovedal/Avisen Agder Vis mer

To eller tre av de fire navnene i hytteboka skal ha tysk-klingende navn. Politiet undersøker om det er en sammenheng mellom de tre omkomne, underskriftene i hytteboka på turisthytta og den tyskregistrerte bilen som står hensatt.

- Funn på stedet tyder på at det kan ha vært enda flere personer i følget. Vi har blant annet funnet flere sekker enn mennesker, forteller Eriksen.

Leter fortsatt Hovedredningsentralen for Sør-Norge betrakter dette fortsatt som en rednings- og leteaksjon, og leter fortsatt i området.

- I og med at vi har fått opplysninger om at det kan være mer en tre personer i dette turfølget med skiturister, forteller pressetalsmann Per Fjeld til Dagbladet

Skiløperne skal ha kommet til turisforeningshytta ved Taumevatn på lørdag. Fra nærmeste bilvei som ligger på Ådneram er det rundt 1,5 mil.

- I hytteboka hadde de skrevet at de var på vei til en hytte som heter Heibergtunet, som ligger ved storevatn nord for funnstedet, forteller Fjeld.

Dagbladet følger saken.

FUNNSTEDET: De tre døde skiløperne ble funnet i nærheten av Taumevatn i Sirdalsheien av en skiløper. Foto: GoogleMaps
FUNNSTEDET: De tre døde skiløperne ble funnet i nærheten av Taumevatn i Sirdalsheien av en skiløper. Foto: GoogleMaps Vis mer