KOM OVER I MOTGÅENDE KJØREBANE  : Bilen med de tre skoleungdommene kom over i motgående kjørebane og fikk sleng på bilen på riksvei 40 i Buskerud. Foto: LAAGENDALSPOSTEN / LARS BRYNE
KOM OVER I MOTGÅENDE KJØREBANE : Bilen med de tre skoleungdommene kom over i motgående kjørebane og fikk sleng på bilen på riksvei 40 i Buskerud. Foto: LAAGENDALSPOSTEN / LARS BRYNEVis mer

Tre skoleelever kritisk skadd etter møteulykke

To biler kolliderte i Buskerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Sju personer er skadd etter en trafikkulykke mellom to biler på rv 40, nord for Numedal kro i Buskerud. Politi, ambulanse, luftambulanse og brannvesen rykket ut til stedet.

Tilstanden til minst tre av de skadde betegnes som kritisk, ifølge operasjonsleder Rune Hunshamar i Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de tre kritisk skadde alle er kvinner og skoleelever.

Den yngste av dem er i slutten av tenåra, mens de to andre er i 20-åra.

To av de hardt skadde ble fraktet med helikopter til Ullevål universitetssykehus. Den tredje kvinnen ble fraktet til Drammen. De siste fire personene er også fraktet bort fra ulykkesstedet.

Ulykken skjedde da bilen med skoleelevene kom over i motgående kjørebane og fikk sleng. Bilen som kom imot traff bilen med sleng i siden, opplyser politiet.

I bilen med skoleelevene skal det i alt ha vært fem personer.

Ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen har vært på stedet for å gjøre undersøkelser.

Veien er nå åpnet igjen for trafikk.