Tre skolejenter skutt og drept av klassekamerat

WEST PADUCAH (NTB-Reuters-AP): Tre amerikanske tenåringsjenter ble drept da en 14 år gammel klassekamerat dro et gevær ut av ranselen og begynte å skyte mot medelever under en bønnesamling i skolens vestibyle. Fem andre ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolegutten ble pågrepet like etter skyteepisoden på Heath High School i West Paducah i staten Kentucky i USA. Han ble som mindreårig siktet for drap, drapsforsøk og tyveri. Våpenet han brukte ble stjålet i forrige uke, opplyste politiet.

  De tre jentene som ble drept var henholdsvis 14, 15 og 17 år gamle. Tre av de sårede er jenter, to er gutter.

  Etter at gjerningsmannen var arrestert, oppdaget politiet at han hadde flere runder ammunisjon i lommene og fire andre skytevåpen, to rifler og to hagler, med seg innpakket i et ullteppe.

«Unnskyld»

Det eneste gutten sa etterpå var: Unnskyld, sa skolens rektor Bill Bond som ledet den religiøse samlingsstunden. Da gutten begynte å skyte, gikk Bond mot ham og ba ham om å stoppe. Elevene skrek og kastet seg ned på gulvet eller forsøkte å løpe ut av hallen.

  14-åringen som skjøt har siden fredag advart andre elever om at «noe stort» ville skje mandag og advart dem mot å delta i morgenbønnen. Han har ikke gitt noen grunn for handlingen. Skolen avlyste all undervisning resten av dagen.

SJOKK:Ansatte og elever ved Heath High School i West Paducah i staten Kentucky i USA var i sjokk etter at tre unge jenter ble brutalt skutt ned og myrdet.