Tre skoleklasser evakuert etter brann ved leirskole

Elleve personer til sykehus.

BRANN: Brannvesenet jobber fortsatt klokka 01 i natt med å slukke brannen ved Høgeset leirskole i Valdres. Foto: Leserfoto.
BRANN: Brannvesenet jobber fortsatt klokka 01 i natt med å slukke brannen ved Høgeset leirskole i Valdres. Foto: Leserfoto. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alle nødetater har rykket ut til en brann i Høgeset leirskole i Valdres. Politiet fikk inn melding om brannen like etter klokka 23.

- Flere er sendt til sykehus for legesjekk. Vi antar at dette ikke er alvorlige skader og seks av disse er kjørt i minibuss med mistanke om mindre røykskader, sier operasjonsleder Trond Skjøld i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Rundt klokka 01.20 bekrefter politiet at 100 personer befant seg i bygningen.

- Totalt antall evakuerte er 97 elever og 3 lærere fra Paul Petersen Idrætsinstitut. 11 personer er kjørt til Lærdal sykehus med røykskader, opplyster polititet.

Politiet forteller også at alle personer er gjort rede for etter at det brøt ut brann der tre danske skoleklasser er på besøk.

Elever og lærere er nå fraktet til Filefjellstuene hytteutleie noen kilometer unna. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

Ifølge NTB skal de fleste elevene være i 20-åra.

- Noen brannmenn er fortsatt på stedet for å drive etterslukking utover dagen, sier Skjøld.

Politiet har startet etterforskning for å finne brannårsaken, men vil ikke kommentere hvilke tips de har fått i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.