Tre skoler ble evakuert etter gasslekkasje

Politiet har nå kontroll på gass-tanken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Politiet har nå tetta lekkasjen, og har kontroll på tanken.

- All evakuering er opphørt. Nå pågår det bare etterarbeid, sier politistasjonssjef i Haugesund, Edgar Mannes, til Dagbladet.

(Dagbladet): Tidlig onsdag morgen eksploderte det i et elektroskap på et industriområdet på Tongane i Etne kommune. Det skal ha begynt å brenne i en gasstank like ved. Situasjonen ble avklart, men seinere ble det oppdaget en lekkasje i den 25 tonn store tanken.

Da lekkasjen ble oppdaga evakuerte politiet industriområdet i tillegg til elever og ansatte ved tre nærliggende skoler.

Politistasjonssjef i Haugesund, Edgar Mannes, opplyser til Dagbladet like før klokka 11.00 at skolene nå har fått beskjed om at de kan vende tilbake til skolebenkene.

- Vi flytta elevene fra tre nærliggende skoler, men de har nå fått tillatelse til å gå tilbake til skolene igjen. Industriområdet er fortsatt evakuert, sier han til Dagbladet.

Jobber med å tette lekkasjen Det var like før klokka halv ti at politiet fikk melding fra brannvesenet om at det var lekket ut propangass fra en gasstank på industrianlegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.