Tre skoler ble evakuert etter gasslekkasje

Politiet har nå kontroll på gass-tanken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet har nå tetta lekkasjen, og har kontroll på tanken.

- All evakuering er opphørt. Nå pågår det bare etterarbeid, sier politistasjonssjef i Haugesund, Edgar Mannes, til Dagbladet.

(Dagbladet): Tidlig onsdag morgen eksploderte det i et elektroskap på et industriområdet på Tongane i Etne kommune. Det skal ha begynt å brenne i en gasstank like ved. Situasjonen ble avklart, men seinere ble det oppdaget en lekkasje i den 25 tonn store tanken.

Da lekkasjen ble oppdaga evakuerte politiet industriområdet i tillegg til elever og ansatte ved tre nærliggende skoler.

Politistasjonssjef i Haugesund, Edgar Mannes, opplyser til Dagbladet like før klokka 11.00 at skolene nå har fått beskjed om at de kan vende tilbake til skolebenkene.

- Vi flytta elevene fra tre nærliggende skoler, men de har nå fått tillatelse til å gå tilbake til skolene igjen. Industriområdet er fortsatt evakuert, sier han til Dagbladet.

Jobber med å tette lekkasjen Det var like før klokka halv ti at politiet fikk melding fra brannvesenet om at det var lekket ut propangass fra en gasstank på industrianlegget.

- De målte der fordi at det tidligere på morgenen hadde vært en brann i en el-tavle i området, men den ble fort slukka, sier Mannes.

Politiet jobber nå med å tette lekkasjen.

- Det er noe utfordringer med å lokalisere lekkasjen, fordi det er en delvis nedgravd tank. Samtidig som vi jobber med å tette lekkasjen, har vi tankbiler på vei for å tømme tanken, sier han.

- Heldige med vindretningen Nødetatene er på stedet, og politiet mener de har ressursene som trengs. Tanken det lekker i er på 25 tonn, men politiet har ikke informasjon om hvor mye gass den inneholder.

- Vi er heldige med vindretningen, gassen blåser ut over fjorden, sier Mannes.

Dagbladet følger saken videre.
Har du tips, innspill, video eller bilder? Last opp videoen din til DBTV-desken, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram