SPERRET AV: Tre personer er drept og en er alvorlig skadd i en skyteepisode i Belgias hovedstad Brussel lørdag ettermiddag.
Ifølge TV-kanalen RTBF fant skyteepisoden sted inne på  Det jødiske museet i Brüssel. Foto: AFP / NTB scanpix
SPERRET AV: Tre personer er drept og en er alvorlig skadd i en skyteepisode i Belgias hovedstad Brussel lørdag ettermiddag. Ifølge TV-kanalen RTBF fant skyteepisoden sted inne på Det jødiske museet i Brüssel. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

Tre skutt og drept i Brussel: - Jeg hørte skudd, sier utenriksministeren

Terrorangrep i Det jødiske museet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer er drept og en er alvorlig skadd i en skyteepisode i Belgias hovedstad Brüssel lørdag ettermiddag.

Ofrene er tre menn og en kvinne, ifølge BBC. Ordføreren i Brüssel betegner hendelsen som et terrorangrep.

Ifølge TV-kanalen RTBF fant skyteepisoden sted inne på Det jødiske museet i Brüssel. To av ofrene ble funnet utenfor museet, den tredje inne på museet.

TV-kanalen melder at en ung mann med ryggsekk skal ha åpnet ild, før han stakk av i bil. Det foregår nå en storstilt politijakt etter gjerningsmannen.

Regjeringsmedlemmer Flere regjeringsmedlemmer var i umiddelbar nærhet:

Ifølge RTBF var innenriksminister Joëlle Milquet på stedet da skytinga fant sted. Hun bekreftet at tre var døde, og var svært preget av hendelsen.

Også den belgiske utenriksministeren Didier Reynders befant seg ikke langt ifra museet da tragedien fant sted, ifølge nederlandske Telegraaf. BBC melder at Reynders var en av de første som ankom stedet. Reynders ble kontaktet av flere vitner på stedet, ifølge belgisk presse.

Terror Ordføreren i Brüssel, Yvan Mayeur, sier til BBC at det er snakk om et terrorangrep.

- Det er etter all sannsynlighet snakk om et terrorangrep. Det er svært alvorlig, sier Mayeur.

- Det virker ikke tilfeldig at det skjer på Det jødiske museet, sier Mayeur.

FUNNET DØDE: Ifølge TV-kanalen RTBF fant skyteepisoden sted inne på Det jødiske museet i Brüssel. To av ofrene ble funnet utenfor museet, den tredje inne på museet. Foto: AFP / NTB scanpix
FUNNET DØDE: Ifølge TV-kanalen RTBF fant skyteepisoden sted inne på Det jødiske museet i Brüssel. To av ofrene ble funnet utenfor museet, den tredje inne på museet. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Også innenriksminister Milquet siteres hos BBC på at alt tyder på at det er snakk om et antisemittisk angrep. Hun legger til at saken skal etterforskes.

- Sjokkert Omkring 12 personer er sendt til sykehus med sjokkskader.

- Jeg hørte flere skudd og dro hit så fort jeg kunne. Da så jeg de døde kroppene på bakken, sier utenriksminister Reynders til BBC.

- Jeg er sjokkert og trist etter skyteepisoden ved Det jødiske museet i Brussel. Mine tanker går til ofrene og deres familier, skriver Reynders på Twitter.

Det er valg i Belgia i morgen.


HASTET TIL STEDET: Utenriksminister Didier Reynders. Foto: AFP / NTB scanpix
HASTET TIL STEDET: Utenriksminister Didier Reynders. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer