Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyteepisode i Fresno

Tre skutt og drept i California: Antatt gjerningsmann pågrepet

Gjerningsmannen sier at han hater hvite mennesker. 

SKYTEEPISODE: En gate er sperret av i nærheten av åstedet for skytingen i sentrum av Fresno i California tirsdag. Foto: Scott Smith / AP / NTB scanpix.
SKYTEEPISODE: En gate er sperret av i nærheten av åstedet for skytingen i sentrum av Fresno i California tirsdag. Foto: Scott Smith / AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer er skutt og drept på åpen gate i byen Fresno i California. Politiet har pågrepet en antatt gjerningsmann, som sier han hater hvite mennesker, skriver NTB.

Ropte "Gud er størst"
Fresnos politisjef Jerry Dyer opplyser at tre hvite personer ble drept i skyteepisoden ved en bussholdeplass i sentrum av byen tirsdag morgen lokal tid.

Tre personer ble skutt, og ifølge politiet skal han ha avfyrt rundt 16 skudd, skriver amerikanske Fox News.

Den 39 år gamle mannen som er pågrepet for skytingen, ropte "Gud er størst" på arabisk da han ble tatt inn i politiets varetekt, opplyser Dyer.

Politisjefen sier de tre ofrene ble skutt med få minutters mellomrom. Til politiet har den antatte gjerningspersonen sagt at han hater hvite mennesker.

Gjerningsmannen skal ha skrevet innlegg mot hvite mennesker og regjeringen på sin Facebook-side. Han gikk under kallenavnet «Black Jesus».

Ifølge politiet de tre ofrene hvite menn, skriver Fox News.

Dyer sier også at det er for tidlig å slå fast om det dreier seg om et terrorangrep, men det kan være en indikasjon når den mistenkte kommer med et slikt utrop, forteller han.

Etterlyst for drap på sikkerhetsvakt
39-åringen er navngitt som Kori Ali Muhammad og ble pågrepet kort tid etter drapene, skriver NTB.

Han var allerede etterlyst for et drap på en sikkerhetsvakt i Fresno forrige uke. Politisjef Dyer sier at politiet har bedt FBI om bistand i etterforskningen.

Busstoppet ligger nær en katolsk organisasjon. En talsperson sier til lokalavisen Fresno Bee at den antatte gjerningsmannen neppe kan knyttes til organisasjonen.

Imam Sayed Ali Ghazvini ved Fresnos islamske kultursenter sier den mistenkte ikke er medlem i hans menighet. Ghazvini sier menighetens medlemmer er i sjokk.