TRE DREPT: I går kveld rett etter klokka 20 ble tre menn skutt og drept rett utenfor en internettkafé i Malmö. Hendelsen skjedde rett ved en av byens største politistasjoner. Politiet søker en mørk bil de tror det kan ha blitt skutt fra. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

Tre skutt og drept på åpen gate i Malmö

Til sammen seks personer ble skutt. Politiet betegner det som et pågående gjengoppgjør.

En 19 år gammel mann, en 29 år gammel mann og en 27 år gammel mann er døde etter å ha blitt skutt utenfor en internettkafé i Malmö sentrum i går kveld. To av dem døde seint i går kveld. 27-åringen ble bekreftet død tirsdag morgen, skriver Sydsvenskan.

Tre andre personer ble også skadd i skyteepisoden.

Ifølge Aftonbladet søker politiet etter en mørk bil. Begge avisene sier at flere av de som ble skutt er kjenninger av politiet, og rapporterer at skuddene skal ha blitt avfyrt fra en bil.

- Alle er gjengkriminelle

MANGE SKUDD: Ifølge et vitne ble det avfyrt 12 til 15 skudd under skyteepisoden. Foto: NTB scanpix
MANGE SKUDD: Ifølge et vitne ble det avfyrt 12 til 15 skudd under skyteepisoden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ingen er foreløpig pågrepet, men politiet etterforsker hendelsen som drap og drapsforsøk. Politiet i Malmö fikk melding om skytingen like etter klokka 20.00 mandag kveld.

- Det er beklagelig at så unge mennesker mister livet. Personene som er innblandet er alle kjenninger av politiet og er å betrakte som gjengkriminelle og er en del av en pågående gjengkonflikt, opplyser Stefan Sintéus i Malmö-politiet.

Politiet sier de har fått med seg opplysningene om at det ble brukt automatvåpen, men at de ikke kan bekrefte det. Malmö-politiet opplyser at det er gjort funn på åstedet.

- Det var et raskt hendelsesforløp, sier etterforskningsleder Niklas Kirchhoff. Han opplyser at de ennå ikke har noen mistenkte.

De betegner at så mange er involvert i en skyteepisode i en såpass liten by som Malmö, som svært uvanlig.

- Dette er multikriminelle personer som går langt i sin kriminalitet.

Ifølge politiet er det tre-fire pågående gjengkonflikter i Malmö, og de mener drapene har tilknytning til disse miljøene. Sinteús sier det er store spenningen innad i miljøet, men at politiet ikke hadde opplysninger om at noe slikt ville skje.

- 12 til 15 skudd

GJENGOPPGJØR: Politiet betegner hendelsen i Malmö som et gjengoppgjør. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
GJENGOPPGJØR: Politiet betegner hendelsen i Malmö som et gjengoppgjør. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Vis mer

- En eller flere har antakelig skutt fra en bil eller et fast sted mot personer som befant seg utenfor internettkafeen, sier Thomas Paulsson, politibetjent på stedet, til nyhetsbyrået TT.

Aftonbladet skriver at kriminalteknikerne antar at det har blitt brukt automatvåpen i skyteepisoden.

Politiet fikk melding om hendelsen i Drottninggatan klokka 20.13. Klokka 20.30 var politiet på stedet for å sperre området, skriver de i en pressemelding. Hendelsen skjedde bare 100 meter fra politistasjonen.

Et vitne sier til Aftonbladet at han hørte 12 til 15 skudd. Avisa skriver videre at minst fem kuler gikk gjennom vinduet på kafeen og at man kan se kulehull på fasaden.

- Henrettelse

Et annet vitne forteller at det så ut som en henrettelse.

- Det var som en henrettelse. De slapp aldri avtrekkeren, sier Jonatan Burhoff til Expressen.

Burhoff forteller at han gjemte seg da han ankom stedet og så hva som hadde skjedd. Han sier til avisa at han så noen som tok fire skadde personer inn i to privatbiler.

- Så kom ambulansen og politiet og sperret av alt veldig raskt, sier han.

Politiet skriver på sine nettsider at de kaller inn til pressekonferanse klokka 10.15 i forbindelse med skyteepisoden.

Saken oppdateres