Paris

Tre skutt og drept

Tre personer er drept og minst tre skadd etter at en mann fredag ettermiddag begynte å skyte mot en folkemengde i den franske hovedstaden.

SKYTEEPISODE: Tre personer er drept og fire er skadd etter en skyteepisode i Paris 23. desember. Gerningspersonen er pågrepet. Foto: REUTERS/Sarah Meyssonnier/NTB
SKYTEEPISODE: Tre personer er drept og fire er skadd etter en skyteepisode i Paris 23. desember. Gerningspersonen er pågrepet. Foto: REUTERS/Sarah Meyssonnier/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har arrestert den antatte gjerningspersonen, en 69 år gammel mann, ifølge Le Parisien.

Le Figaro skriver at han begynte å skyte mot folk like etter klokka 12 ved et kurdisk kultursenter i byens tiende arrondissement. Dette bekreftes også i en utalelse av ordføreren i Paris, Anne Hidalgo.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er tre personer døde etter skytingen. Tre personer skal være skadd, hvorav én er livstruende.

Også ifølge Reuters opplyser kultursenterets advokat at alle de tre døde personene var medlemmer av det kurdiske lokalsamfunnet.

- Sju til åtte skudd, det er total panikk, vi holdt oss inne, sier en ikke navngitt butikkeier i området, ifølge Avisa BFM.

Det er foreløpig uklart om valget av sted var tilfeldig, og motivet bak skytingen er heller ikke kjent.

Aktor i Paris, Laure Beccuau, opplyser at politiet nå etterforsker om det kan være et rasistisk motiv bak skytingen, ifølge Reuters.

Kjent for politiet

Le Parisien skriver at 69-åringen er en pensjonert togfører som har jobbet for det statlige togselskapet SNCF.

Mannen er kjent for politiet fra før, ifølge Reuters. For et år siden skal mannen ha gått til angrep på en migrantleir med en sabel, ifølge TV-kanalen BFM.

Ifølge avisa Le Parisien skal mannen nylig ha blitt løslatt fra fengselet 12. desember.

I et innlegg på Twitter skriver ordfører Hidalgo at hennes tanker går til ofrene og deres familier.

Innenriksminister Gérald Darmanin har i etterkant av hendelsen bekreftet at han reiser til Paris.

En video fra en Le Figaro-journalist, publisert på Twitter, viser anspent stemning blant mennesker fra det kurdiske miljøet som har samlet seg i nærheten av nødetatenes utrykningsbiler, skriver avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer