Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre små kinesere vant pop-krangel

Det blåser rundt Knutsen & Ludvigsen igjen. Hovedpersonene er forsonet, men nå står krangelen om hvem som skal være med på hyllesten «Ellediller og krokofanter». Albumet kommer ut 14. oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- «Matpakkespisevise» var vårt bidrag til «Ellediller og krokofanter». Da er det pussig å plutselig lese i avisa at Tre små kinesere har overtatt vår låt. Vi er skuffet over behandlingen, sier Per Morten Kjøl i Godsend.

Dårlig behandlet

Bandets versjon av Knutsen og Ludvigsens «Matpakkespisevise» er allerede spilt i NRK Petre. Nå føler bandets medlemmer at de er dårlig behandlet av Petre og Progress Records, som står bak utgivelsen.

Det var i april at det nå oppløste metallbandet Godsend spilte inn sin Knutsen & Ludvigsen-favoritt.

- Det føles litt urettferdig at de bare lot Tre Små Kinesere overta vår låt. Helt greit at Kineserne er med, men siden låta allerede var opptatt, kunne de spilt inn en annen, antyder Kjøl.

Mange vraket

CD-en er en Knutsen & Ludvigsen-hyllest, der norske rockere tolker låter signert barndommens helter. Initiativet kom fra NRK Petre.

Daglig leder Jens-Petter Wiig i Progress Records er klar over at enkelte er såre over å bli vraket.

- Det er sånt som skjer. De deler skjebne med flere, det er store utskiftninger fra den opprinnelige spillelista, sier Wiig.

Blant prosjektene som ble kansellert, var Volcanos dance-re-mix av Knutsen & Ludvigsen-viser.