Tre smågutter funnet døde i bagasjerom

Guttene ble funnet etter to dagers leting. Tragedien ryster USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Anibal Cruz (11), Daniel Agosto (6) og Jesstin Pagan (5) ble sist sett mens de lekte sammen i oppkjørselen til eldstemanns familie utenfor byen Camden i New Jersey onsdag ettermiddag.


Anibals mamma, Elba Cruz, var ute sammen med dem, men hun gikk inn i huset i mellom fem og ti minutter for å se til middagen. Da hun kom ut igjen var alle tre borte. Da timene gikk og guttene ikke dukket opp, kontaktet familiene politiet.

En massiv leteaksjon ble satt i gang. Hundrevis av politifolk, brannmannskaper, naboer, venner og frivillige finkjemmet nabolaget der barna sist ble sett. Da de ikke fant spor etter dem ble det i tillegg satt inn helikopter, båter og spesialtrente hunder i letingen.

Politiet fryktet at noe kriminelt hadde tilstøtt guttene, og utlovet en dusør på 9000 dollar - nærmere 60 000 kroner - for informasjon om hvor de var.

Funnet døde

Litt etter klokka 19 i går kveld lokal tid gjorde David Agosto, faren til 6-årige Daniel, det gruoppvekkende funnet, melder CNN.


Han fant de tre guttene døde i bagasjerommet til en eldre, brun Toyota Camry som sto parkert i et skogholt like ved oppkjørselen der guttene sist ble sett.

Agosto brøt fullstendig sammen, og måtte få hjelp av venner og familie som var ute og lette sammen med ham. De holdt rundt ham og forsøkte å trøste så godt de kunne.

TRAGEDIE: Det utspant seg hjerteskjærende scener ved funnstedet i går. Guttene ble funnet i bilen i bakgrunnen. Foto: AP
TRAGEDIE: Det utspant seg hjerteskjærende scener ved funnstedet i går. Guttene ble funnet i bilen i bakgrunnen. Foto: AP Vis mer

- La meg gå, la meg gå, sa han og segnet sammen i gråt.

En nabo beskriver de sterke scenene som utspant seg da Agosto fant sønnen og lekekameratene hans.

- Jeg så ham åpne bagasjerommet og begynne å rope og skrike. Deretter falt han i bakken, sier Carmen Villa (37) til nyhetsbyrået AP.

Ifølge naboer har den gamle Toyotaen stått parkert på stedet i minst tre måneder.

Sperret av området

Politi og letemannskaper i nærheten kom umiddelbart til og fikk sperret av hele området. De hengte opp laken rundt bilen i et forsøk på å skjerme guttenes familier mot det grusomme synet.

- Vi er fryktelig lei oss for det som har skjedd i kveld, sa politisjef Edwin J. Figueroa på en pressekonferanse i går kveld.

- Som dere vet er de tre guttene funnet. De ble funnet i bagasjerommet til en bil.

Obduksjonsrapporten som nå er blitt lagt frem viser at guttene ble kvalt i bagasjerommet og at det ikke er foregått noe kriminelt.

- Det kan se ut som om dette er en tragisk ulykke,og at det ikke er skjedd noe kriminelt med guttene, sa politiet i ettermiddag, og karakteriserer ulykken som forferdelig, uforståelig og tragisk.

Bilen var undersøkt

Politiets krimteknikere saumfor bilen og funnområdet, og etterforsket saken som en mulig drapssak.

- Foreløpige undersøkelser tyder på at kjøretøyet ble undersøkt torsdag morgen, i samme tidsrom som leting med blodhunder ble satt i gang i området. Vi vet at bilen ble undersøkt, sa politisjef Figueroa i går.

Politiet utelukket i går ikke at guttene kunne ha omkommet som følge av en ulykke. Det var ikke mulig å åpne bilens bagasjelokk fra innsiden dersom de ved et uhell ble innestengt i bagasjeromet, melder AP.

- Det er en åpen etterforskning. Vi vet ennå ikke om dette skyldes noe kriminelt eller om det var en tragisk ulykke, sa Vincent Sarubbi på vegne av påtalemyndigheten i Camden.

GRUSOMT FUNN: David Agosto, faren til en av guttene, fant de tre barna i går kveld. Han måtte få hjelp av venner og familie etter det grusomme funnet.
SØNDERKNUST: Elba Cruz, moren til 11-årige Anibal, bønnfalt publikum om hjelp for å finne sønnen og kameratene hans på en pressekonferanse i Camden før gutene ble funnet på fredag. Daniels foreldre David og Iraida Agosto står til ventre for Cruz. Foto: SCANPIX/AP
FUNNSTEDET: POlitiet hang opp laken foran bilen for å skjerme pårørende og for å kunne jobbe uforstyrret. Foto: SCANPIX/AP
TRAGEDIE: Anibal Cruz (11), Daniel Agosto (6) og Jesstin Pagan (5) døde som følge av ulykke.