- Tre snauskaller sto igjen med blodet silende

Blitz skryter av at angrepet på nynazist-julebordet i natt var planlagt. - Vi var der for å ha det koselig, sier «nasjonalistene».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du opplysninger om deltagerne i julebordslaget? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Ifølge «Den norske motstandsbevegelsen» var det så mange som 40 personer tilstede på det som har blitt betegnet som et nynazist-julebord på utestedet La Boheme i Oslo i går kveld.

De selverklærte «nasjonalistene» ble angrepet av blitzere som stormet restauranten i 00.15-tida. Politiet ble tatt på senga av gateslaget som fulgte, og det tok lang tid før patruljer utstyrt med skjold og tåregass fikk kontroll på stedet.

- Profilerte nynazister Dagbladet får opplyst at to-tre personer fra det venstreradikale miljøet først skal ha vært tilfeldig ved festlokalet, der de gjenkjente flere av julebordsgjestene som noen av de mest beryktede norske nynazistene på 1990-tallet. Så skal venner i Blitz ha blitt tilkalt per telefon.

I en epost til Dagbladet bekrefter Blitz at angrepet var planlagt og hadde sitt utspring i Blitzhuset.

-  Det var profilerte nynazister fra Bøler og nyere ansikter fra den skitne organisasjonen Nordfront tilstede. Vi gikk opp fra Pilestredet i samla flokk  for å konfrontere dem, skriver blitzerne.

De legger ikke skjul på at de er fornøyde etter voldsbruken.

«Det ble en slåsskamp der slag ble delt ut og det ble kastet gjenstander; for når det kommer til voldelige høyreekstreme må dessverre alle midler tas i bruk for å bekjempe deres hat mot alle som er annerledes. Det hele endte med at tre snauskaller ble skamslåtte og sto/lå igjen med blodet silende. En av dem var til tider bevisstløs og ble brakt vekk i ambulanse», skriver Blitz, som beklager at alle vinduene på utestedet ble knust.

Blitzerne hevder at ingen fra deres side ble pågrepet.

- Forsvarte oss De påståtte nynazistene hevder at julebordet var «en middag for kamerater» som ikke var politisk i utgangspunktet, men skriver på sitt nettsted at de «ble forbannet og motiverte til å forsvare seg» da blitzerne ankom.

- Vi var en gjeng på rundt 40 kamerater som var på julebord. Vi satt i kjelleren på La Bohème og hadde det koselig. Plutselig oppstår det bråk og inn stormer blitzere bevæpnet med balltre og flasker for å mishandle oss. Vi avvæpnet de med balltre, samlet oss raskt og sprang ut for å forsvare oss og våre kamerater, sier en av mennene i gruppen til nettstedet.

Han hevder at det ble kastet en røykgranat inn i restauranten og at også gjester som ikke var tilknyttet det spesielle julebordet ble rammet.

Mannen som deltok i masseslagsmålet sier at bråket har knyttet ham enda tettere til «motstandskampen».

- Som nasjonalist er dette noe man må regne med om man vil være aktiv. Dette har snareer gjort meg mer motivert, hevder personen.

Kastet stoler Videoen ovenfor viser hvordan hvordan om lag femti personer går løs på hverandre med stoler, brannslukkingsapparater, ølglass og andre gjenstander.

- Det var en veldig spesiell situasjon. De kasta møbler og brannslukkningsapparat etter hverandre. Vi var ganske skjelvne etterpå, forteller mannen som filmet opptrinnet.

Tolv politipatruljer med skjold, hunder og tåregass måtte til for å skille partene.

Én mann ble kjørt til Ullevål med kutt- og øyeskader etter å ha blitt truffet av ei knust flaske, mens to andre ble kjørt til legevakten.

Politiet har trolig gode muligheter til å kunne identifisere de mest aktive voldsutøverne.

- Vi har sikret oss opptak fra flere overvåkingskamera og disse vil bli brukt i den videre etterforskningen, sa innsatsleder Arve Røtterud ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.no natt til lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer