Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre søsken drept i Gaza

Skutt på skoleveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre søsken ble skutt og drept utenfor en skole i Gaza i dag tidlig. Ukjente gjerningsmenn åpnet ild mot bilen barna satt i. En voksen ble også drept. Hittil har ingen påtatt seg ansvaret for drapene, melder AP.

De tre guttene var sønner av etteretningssjefen Baha Balousha, som er lojal overfor president Mahmoud Abbas. Det var mange barn i området hvor bilen ble beskutt.

Guttene var mellom seks og ti år. I tillegg ble mange personer som befant seg i området skadd. Det er hele ni barneskoler i Palestine Street hvor guttene ble drept, og mange barn løp skrikende bort fra bilen.

Bilen ble truffet av minst 60 kuler, ifølge AP.

- Jeg gikk sammen med lillebroren min, Wael, på ni år og vi hadde akkurat krysset gaten. Jeg skulle følge ham til skolen da skytingen startet, sier 12 år gamle Fadwa Nabulsi til AP.

- Vi så at det brant i en bil. Så begynte vi å skrike og barna løp. Jeg gråt og mistet Wael. Han var borte i en halvtime. Så fant jeg ham. Han gjemteseg i en falafel-butikk. Jeg prøver å finne faren min slik at han kan ta oss med hjem, sa hun.

Palestinsk politi kom til stedet og forsøkte å roe ned barna og hjelpe dem med å finne foreldrene. Hundrevis av bekymrede foreldre reiste til Shifa-hospitalet i Gaza by for å finne barna sine.

SKUTT: De tre guttene var sønner av etteretningssjefen Baha Balousha. Foto: SCANPIX
SKUTT: De tre guttene var sønner av etteretningssjefen Baha Balousha. Foto: SCANPIX Vis mer
image: Tre søsken drept i Gaza
TRUFFET AV 30 KULER: Et medlem av sikkerhetsstyrkene holder vakt ved bilen.
Hele Norges coronakart