Tre søsken drept: - Sjokkerende

Tvillingene Chelsea og Christy (8) og søstera Lisa (18) ble drept hjemme, ifølge irsk politi. Trippeldrapet ryster lokalsamfunnet.

TRIPPELDRAP: En mann i 20-åra er varetektsfengslet. Politiet mener ofrene kjente den mistenkte gjerningspersonen, og har frigitt navn og bilder av ofrene. Foto: Politiet
TRIPPELDRAP: En mann i 20-åra er varetektsfengslet. Politiet mener ofrene kjente den mistenkte gjerningspersonen, og har frigitt navn og bilder av ofrene. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag formiddag ble Lisa Cash (18) og tvillingsøsknene hennes Chelsea og Christy Crawley (8) funnet hardt skadd hjemme i boligen deres i Tallaght i sør-Dublin. De ble fraktet til sykehuset i Crumlin, men ble seinere erklært døde, melder Sky News.

Ifølge BBC satt Lisa barnevakt da en mann de kjente skal ha gått inn i hjemmet deres i Dublin og drept dem.

Deres 14 år gamle bror ligger fremdeles på sykehuset med alvorlige, men ikke livstruende skader. Mora, som er i 40-åra, er skrevet ut av sykehuset og blir støttet av familien, sier det irske politiet.

ETTERFORSKNING: Politet etterforsker trippeldrapet i Tallaght, Dublin. Foto: Niall Carson/NTB
ETTERFORSKNING: Politet etterforsker trippeldrapet i Tallaght, Dublin. Foto: Niall Carson/NTB Vis mer

- Kjente gjerningsmannen

Politiet beskriver åstedet som voldelig, utfordrende og traumatisk. De etterforsker nå omstendighetene rundt dødsfallene, og har frigitt navnene på de tre drepte.

Irish Times skriver at vinduene var åpne og knust, med blodflekker på vinduskarmene.

Flere gjenstander ble fraktet vekk fra åstedet i kriminaltekniske poser, som en sko, en svart frakk og en liten bag.

Politiet mener ofrene kjente den mistenkte gjerningspersonen, en mann i 20-åra, som nå er varetektsfengslet. Politiet mistenker ikke andre gjerningspersoner på nåværende tidspunkt. Det er foreløpig ikke rapport hvordan siktede stiller seg til anklagene.

DRAP: Politiets rettsmedisinske team etterforsker åstedet. REUTERS/Clodagh Kilcoyne
DRAP: Politiets rettsmedisinske team etterforsker åstedet. REUTERS/Clodagh Kilcoyne Vis mer

Bilder deles

Rådmann for det politiske partiet Fianna Fail i Tallaght, Charlie O'Connor, var på stedet søndag. Han sier at trippeldrapet er et omfattende sjokk i samfunnet, ifølge Breakingnews.ie.

- Det er et dypt sjokk, folk er virkelig, virkelig opprørte. Det er sjokkerende å tenke på at tre barn i den alderen ikke lenger er med oss og ikke skal gå på skolen om morgenen.

- Vi må tenke på familien, på naboene og samfunnet for øvrig.

RYSTET: Fianna Fail-rådmann Charlie O'Connor ved åstedet. Foto: Niall Carson/NTB
RYSTET: Fianna Fail-rådmann Charlie O'Connor ved åstedet. Foto: Niall Carson/NTB Vis mer

Dermot Richardson, rådmann for Sinn Fein-partiet i Tallaght, oppfordret folk til å ikke dele noen bilder på sosiale medier.

- Det er videoer som deles på WhatsApp. Jeg vil be folk om å ikke dele det av respekt for familien og lokalsamfunnet, sa han.

De tre søsknene skulle obduseres søndag ettermiddag og mandag. Rapportene er ennå ikke klare.

I sorg

Kevin Shortall, Rektor ved St Aidan's Community School, som Lisa gikk på. Den avdøde 18-åringen ble hyllet av rektoren på RTÉ Radio 1 i dag. .

- Hun var en så høyt ansett elev og en nydelig ung jente. Hun vil bli veldig savnet, og hun var en nydelig storesøster for sine brødre og søstre, sa han.

I SORG: En politimann holder vakt i nærheten av blomster, et fotografi og stearinlys i nærheten av åstedet. Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne
I SORG: En politimann holder vakt i nærheten av blomster, et fotografi og stearinlys i nærheten av åstedet. Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne Vis mer

Ved huset har blomster har blitt lagt, med en plakat med orda «fly høyt små engler. Våre hjerter er knust for dere alle.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer