Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre søsken påkjørt og drept i Australia

Et annet barn omkom også. Føreren testet positivt på promilleprøven. - Vi kom til et ulykkessted preget av blodbad og kaos, sier en ambulansearbeider.

PÅKJØRT OG DREPT: Det var her bilen kjørte på og drepte tre barn i forstaden Parramatta i Sydney. Foto: EPA / JOEL CARRETT / NTB scanpix
PÅKJØRT OG DREPT: Det var her bilen kjørte på og drepte tre barn i forstaden Parramatta i Sydney. Foto: EPA / JOEL CARRETT / NTB scanpix Vis mer

Tre jenter og en gutt er drept og ytterligere tre barn er innlagt på sykehus med skader, etter at de ble påkjørt i forstaden Parramatta i Sydney. Ifølge Sky News var tre av ofrene søsken, Antony (13), Angelina (12) og Sienna (9). Mediene melder at barna var på vei til å kjøpe iskrem. Ulykken skal ha skjedd like før klokka 20 lokal tid, skriver ABC News.

Det tredje offeret er ifølge Sky News 11 år gamle Veronique Sakr, som var datter av Abdallahs kusine. Barna skal ifølge The Guardian ha vært ute på sykkeltur for å kjøpe iskrem, da de ble truffet av bilen.

- Det er helt grusomt for familiene. De har mistet fire barn, og tre andre er innlagt, sier politiinspektør Danielle Emerton til ABC News.

Søsken omkom

Faren til de tre omkomne søsknene, Daniel Abdallah, snakker om tragedien i avisa 10 daily.

- Jeg er nummen, det er nok følelsen jeg har nå. Alt jeg vil si, er: Vær så snill, sjåfører, vær forsiktige. Disse barna bare spaserte uskyldig i hverandres selskap, og i dag våknet jeg opp og hadde mistet tre barn, sier han.

- Jeg har en kone, Leila, og seks nydelig barn har jeg blitt velsignet med. I går mistet jeg tre av mine barn.

Overfor 9News forteller han om de tre søsknene som ble drept:

- Anthony var 13. Veldig kjekk gutt. Elsket basketball. Han våknet opp om morgenen og sa «Vi skal spille denne kampen for Kobe».

- Angelina var min MLH, min lille hjelper. Uansett hva jeg trengte så var hun der.

- Sienna var min lille diva, en liten skuespiller.

ULYKKESBILEN: Mannen som førte denne bilen testet positivt på promilleprøven og er siktet for 20 forhold i forbindelse med ulykka. Foto: 9News Australia
ULYKKESBILEN: Mannen som førte denne bilen testet positivt på promilleprøven og er siktet for 20 forhold i forbindelse med ulykka. Foto: 9News Australia Vis mer

Foreldre ble vitner

Flere titalls personer skal ha blitt vitne til hendelsen, blant dem foreldrene til flere av de involverte barna. Ifølge politiet var den en 29 år gammel mann som satt bak rattet på bilen som kjørte dem ned. En annen mann (24) skal ha vært passasjer.

Ett av de tre barna som ble sendt til sykehus, skal ha vært kritisk skadd. Gutten (11) er seinere meldt å være stabil.

De to siste skadde er begge jenter på henholdsvis 10 og 13 år. Ingen av dem skal ha fått livstruende skader som følge av ulykken.

- Blodbad

Ifølge Andre McAlpin hos ambulansetjenesten i New South Wales', er hans kolleger preget av det som måtte dem.

- Dette er utrolig tøft for alle nødetatene som bidro, selvsagt uten å sammenlikne med foreldrenes tap. Vi kom til et svært krevende ulykkessted preget av blodbad og kaos, sier McAlpine til ABC News.

Ifølge nyhetskanalen testet føreren av bilen positivt på promilletesten tatt etter ulykken. Han ble derfra tatt med til politistasjonen for videre testing. I mellomtida jobber politiet med etterforskningen av hendelsen.

Daily Mail skriver at fartsgrensa på ulykkesstedet skal være 50 kilometer i timen. Barna skal ha syklet på fortauet, da de ble truffet av bilen. Bekjente av familien til de omkomne, skal ha vært i sjokk etter dødsulykken.

- Jeg klarer ikke å fatte det. Han har seks barn. Han mistet halvparten av dem, sier en venn av faren til tre av de omkomne til The Sunday Telegraph.

«Redd dem, redd dem!»

Ifølge The Guardian var det en nabo som ringte politiet rett etter ulykken. Allerede før nødetatene kom til stedet, skal flere personer ha løpt mot barna og ropt «redd dem, redd dem!»

Så langt skal politiet ha svært få svar på hva som var foranledningen til ulykken. Foreløpig er heller ikke føreren siktet, skriver avisa.

Etterforskningen er ventet å fortsette også søndag, lokal tid. Politiet håper da å kunne gi et klarere bilde av årsaken til den tragiske dødsulykken.

Sjåføren er siktet for 20 forskjellige forhold og vil møte for retten søndag, skriver politiet i en pressemelding.