Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre søstre skutt og drept i Oslo

Broren, en mann i 30-årsalderen, pågrepet i Groruddalen. Bevæpnet vakthold utenfor legevakta i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store bevæpnede politistyrker inkludert den spesialtrente beredskapstroppen rykket i 22-tida ut til en Karl Flods vei på Kalbakken i Oslo etter en svært dramatisk telefon om at flere personer var skutt av en navngitt gjerningsmann.

- Drepte tre søsken

Beredskapstroppen tok seg inn i huset og konstatert først at to kvinner var skutt. Deretter fant de den tredje søsteren. Også hun var død.

- Tre kvinner i 20-åra er funnet skutt og drept i en bolig på Kalbakken. Gjerningsmannen er nå pågrepet, og politiet har i etterkant av pågripelsen funnet en pistol, bekrefter informasjonsleder Unni Grøndal ved Oslo politidistrikt.

Etter å ha skutt tre av søsknene sine innendørs i huset på Kalbakken løp trolig den rundt 30 år gamle storebroren fra stedet til fots. Han ble innhentet av de bevæpnede politifolkene utenfor boligen til en annen slektning, i Kristoffer Robins vei, ikke langt fra åstedet.

Den antatte gjerningsmannen skal da ikke ha hatt pistolen på seg, men den ble funnet like i nærheten.

- Vi vet foreløpig ikke noe om motivet for familietragedien. Mannskap fra kriminalvakta er nå på åstedet for å sikre spor og vitneforklaringer, opplyser Grøndal.

To søsken av ofrene og siktede skal ha blitt tatt med av politiet for avhør.

TATT: Her pågripes den mistenkte gjerningsmannen, noen få kilometer unna åstedet der tre søstre i 20-årene ble skutt og drept. Foto: Torbjørn Grønning
TATT: Her pågripes den mistenkte gjerningsmannen, noen få kilometer unna åstedet der tre søstre i 20-årene ble skutt og drept. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Slektinger evakuert

Etter trippeldrapet fryktet politiet at gjerningsmannen ville oppsøke også andre personer, og satte i gang evakuering av slektninger på flere adresser i Oslo.

Det var ved en av disse adressene den mistenkte gjerningsmannen ble tatt en knapp time senere. Det var rundt ti politifolk med maskinpistoler og flere sivile politimenn på stedet under pågripelsen.

Ifølge vitner på stedet sto mannen som ble pågrepet og pratet med journalister og andre utenfor leilighetsbygget, da han helt uten videre overga seg til politiet.

- Det er trolig meg dere skal ha tak i, sa mannen til politifolkene.

Trengte legehjelp

Like etter pågripelsen skal den mistenkte ha vært i ferd med å miste bevisstheten, og ble fraktet til legevakta i ambulanse, eskortert av politiet.

- Han hadde behov for legehjelp, men er ikke fysisk skadd, opplyser Unni Grøndal i oslopolitiet til Dagbladet.no

image: Tre søstre skutt og drept i Oslo

Politiet satte i natt bevæpnede vakter utenfor legevakta i frykt for hevnaksjoner mot den antatte gjerningsmannen.


<B>ÅSTED FOR TRIPPELDRAP:</B> I dette huset i Karl Flods vei på Kaldbakken ble de tre søstrene skutt og drept.