Tre statsansatte suspendert

Ansatte i Statens vegvesen mistenkes for lovbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• LES OGSÅ: Vegvesen-ansatte politianmeldt

(Dagbladet.no): Tre ansatte i Statens vegvesen er suspendert med øyeblikkelig virkning etter mistanke om lovbrudd.En av de tre ansatte arbeider ved trafikkstasjonen på Billingstad i Asker, like sør for Oslo.

Han og to andre kolleger ved andre trafikkstasjoner har vært under politietterforskning en stund. De suspenderte var inntil i forrige uke fullstendig uvitende om de de var under etterforskning.


- Jeg kan bekrefte at vi nå har suspendert tre ansatte i vår organisasjon, sier trafikkdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen til Dagbladet.no.

Politiet frykter at de anmeldte tjenestemennene kan ødelegge eventuelle bevis dersom de blir værende på arbeidsplassen sin.

Sporet bil i dødsulykke

En av de tre suspenderte skal etter det Dagbladet.no kjenner til være knyttet til et funn av falske skilter på en norskregistrert bil, som var involvert i ei dødsulykke i Sverige for en tid tilbake.


De ansatte stiller seg uforstående til både anmeldelsen mot seg og suspensjonen.

Ledelsen i Statens vegvesen frykter at utro ansatte i organisasjonen kan ha utvist grov tjenesteforsømmelse ved å godkjenne kjøretøy på feil grunnlag i forhold til gjeldende regelverk. På den måten kan staten ha gått glipp av inntekter fra bilavgifter.