Tre storbranner på ni uker - ingen kjente årsaker

150 evakuert - flere skadd i Bergens brannsmittekvartaler

STOR SPREDNINGSFARE:  Brannvesenet måtte fjerne ett av hustakene i de brennende bygningen i Kong Oscars gate 4 og 6 og Nedre Hamburgersmauet 1 for å få stoppet en enda større brann i Bergens tette trehusbebyggelse like bak Fisketorget. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet
STOR SPREDNINGSFARE: Brannvesenet måtte fjerne ett av hustakene i de brennende bygningen i Kong Oscars gate 4 og 6 og Nedre Hamburgersmauet 1 for å få stoppet en enda større brann i Bergens tette trehusbebyggelse like bak Fisketorget. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nattens brann i Bergen er den tredje storbrannen i løpet av drøye to måneder i tett trehusbybyggelse i samme område bak Fisketorget og under Fløibanen.

Politi og brannfolk på stedet har ikke sett noen åpenbar årsak til den siste brannen, som ble varslet av en beboer like før klokka  05 i natt.

Etterforskningen så langt har heller ikke avdekket noen årsak til brannene 21. og 26. mai i år, i det som brannvesenet selv definerer som «brannsmittekvartaler».

I denne tette trehusbebyggelsene med smale gater, er det 12 kvartaler med om lag 200 bygninger.

Tre alvorlig skadd Nærmere 150 beboere er blitt evakuert i de tre brannene, flere under dramatiske omstendigheter. Den første av de tre brannene startet seint på kvelden - de to sist midt på natta.

21. mai kom den første brannmeldingen fra Lille Øvregaten klokka 22.36. Brannen var under kontroll i løpet av en halvtime. Av de 22 evakuerte ble seks kjørte til sykehus.

Noen måtte hoppe ut, og tre av beboerne fikk alvorlige skader.

Innsatsleder Kjetil Øyri i Hordaland politidistrikt sa til Dagbladets reporter på åstedet da at brannen brøt ut i en trang trehusbebyggelse med stor spredningsfare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.