Tre studiesteder kjemper om å få forske på høyreekstremisme

Høgskolen i Oslo og Akershus, Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen kjemper om å få et senter for forskning på høyreekstremisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søknadsfristen for å få det nasjonale senteret for forskning på høyreekstremisme gikk ut 14. oktober. Det er Forskningsrådet som skal vurdere søkerne og avgjøre hvem som får prosjektet i desember, skriver Uniforum.

I januar i år gjorde regjeringen det klart at de ønsket en sterkere satsing på forskning om høyreekstremisme ved å opprette et nasjonalt forskningssenter om temaet.

Høgskolen i Oslo og Akershus, med førsteamanuensis Lars Gule i spissen, er blant dem som ønsker senteret. Høgskolen samarbeider med Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR) om plassen.

- Det gikk opp for oss at vi har kompetanse på dette feltet på mange ulike steder på høgskolen. NIBR sitter også med mye spennende kompetanse på feltet, og fra nyttår er jo også NIBR en del av høgskolen, sier Gule.

I det reviderte nasjonalbudsjettet satte regjeringen av fem millioner kroner til senteret i år, med lovnad om ytterligere 10 millioner neste år.
(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram