Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tre svenske barn døde i flystyrten

Det skal ha vært minst ti svenske statsborgere om bord flyet som styrtet i Iran i natt. Blant dem to barnefamilier.

I NATT: Et ukrainsk fly har styrtet i Iran, og to amerikanske baser er angrepet i Irak. Se siste nytt her. Vis mer

Det skal ha vært borgere fra Iran, Canada, Tyskland, Storbritannia, Sverige og Afghanistan om bord Boeing 737-flyet som styrtet i Iran i natt, i tillegg til kabinpersonellet som var fra Ukraina.

176 personer var om bord. Ingen skal ha overlevd flystyrten.

Ifølge passasjerlister det svenske nyhetsbyrået TT har fått tilgang til, skal det ha vært en familie på fire, bosatt i Stockholmsområdet, om bord i ulykkesflyet.

Det skal være snakk om mor, far og to barn.

Expressen skriver at ytterligere en barnefamilie, med mor, far og ett barn, også den med tilhold i Stockholms-området, skal ha omkommet i styrten.

- En tragedie

Det ble først meldt om åtte svenske statsborgere om bord i flyet, men tallet ble etter kort tid oppjustert til ti. Det svenske utenriksdepartementet kjenner til opplysningene som oppgis i mediene, men kan på dette tidspunktet ikke bekrefte noe, skriver Expressen.

Samtidig erfarer Aftonbladet at politiet og svensk UD jobber ut ifra opplysninger om at så mange som 17 svensker kan ha vært om bord i flyet.

Akkurat hvor mange svenske statsborgere som har omkommet i styrten er det vanskelig for myndighetene å fastslå helt sikkert på nåværende tidspunkt. Det er fordi en del av de omkomne er svensker med dobbelt statsborgerskap, i tillegg til at noen er bosatt i Sverige, uten å ha statsborgerskap.

Blant de omkomne skal det blant annet være to unge menn fra Afghanistan som bor i Småland.

- Mange døde

- Jeg har i natt fått beskjed om at svensker har omkommet i den forferdelige flyulykken i Iran. Mine tanker går i denne vanskelige tiden til de omkomne, deres familier og nærmeste. Det er viktig at det gjøres en ordentlig utredning om årsaken til flyulykken, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

TEHERAN: Denne videon skal ifølge nyhetsbyrået BNO News vise det ukrainske flyet styrte med 180 passasjerer ombord, utenfor Teheran. Vis mer

Den svenske utenriksministeren Ann Linde skriver på Twitter at hun har mottatt beskjeden om styrten «med stor sorg».

- Min varmeste kondolanser til de pårørende. Dette er en tragedie for de berørte, deres familier og venner, skriver hun.

Onsdag ettermiddag ankommer utenriksministeren Stortinget i Oslo.

- Det er en helt forferdelig sak som har skjedd. Det er mange svensker døde, vi kan ikke gå ut med hvor mange. Vi må ha identifisering og informasjon til de pårørende på plass først, sier Linde til VG.

Hva som er årsaken til ulykka, er ikke klart ennå, sier Linde etter spørsmål fra NRK.

- Vi satte umiddelbart det svenske utenriksdepartementet i krisestab, og vi har også satt opp krisetelefoner. Vi oppfordrer alle svensker til å ta kontakt med sine pårørende, og skrive seg opp på svensklista, sier Linde.

Ingen overlevde

Utenriksminister i Ukraina, Vadym Prystaiko, skriver på Twitter at dette er den foreløpige informasjonen om dem som døde i styrten:

82 iranere, 63 kanadiere, elleve ukrainere, ti svensker, fire afghanere, tre tyskere og tre briter.

Viseguvernøren i Teheran-provinsen, Mohammad Taghizadeh, opplyser til iranske medier at det var 70 menn, 81 kvinner og 15 barn om bord.

Ukrainas ambassade i Iran uttalte onsdag morgen norsk tid at flystyrten ikke skyldes terrorisme, men teknisk feil i motoren, ifølge Reuters. Senere trakk ambassaden uttalelsen.

De første meldingene om at flyet hadde styrtet, kom i 4.30-tiden norsk tid natt til onsdag. Bilder fra stedet tyder på at flyet kan ha tatt fyr da det styrtet. Det blir bekreftet av Irans byrå for sivil luftfart.

Flere store flyselskaper unngår nå Iransk luftrom etter at Iran utførte et missilangrep mot to irakiske militærbaser som huser amerikanske og norske styrker, skriver CNN.

Dagbladet følger saken.