Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tre svenske barn døde i flystyrten

Det skal ha vært minst ti svenske statsborgere om bord flyet som styrtet i Iran i natt. Blant dem to barnefamilier.

SE Nå: Siste nytt fra Dagbladet TV. Vis mer

Minst tre svenske barn skal ha omkommet i flystyrten i Iran, viser passasjerlistene.

Ifølge Expressen skal det har vært en familie på fire, bosatt i Stockholmsområdet, om bord i ulykkesflyet.

Det skal være snakk om mor, far og to barn.

I tillegg skal ytterligere en barnefamilie, med mor, far og ett barn, også den med tilhold i Stockholms-området, ha omkommet i styrten.

17 bosatt i Sverige

Det ble først meldt om åtte svenske statsborgere om bord i flyet, men tallet ble etter kort tid oppjustert til ti. Det svenske utenriksdepartementet kjenner til opplysningene som oppgis i mediene, men kan på dette tidspunktet ikke bekrefte noe, skriver Expressen.

Samtidig erfarer Aftonbladet at politiet og svensk UD jobber ut ifra opplysninger om at så mange som 17 svensker kan ha vært om bord i flyet.

Akkurat hvor mange svenske statsborgere som har omkommet i styrten er det vanskelig for myndighetene å fastslå helt sikkert på nåværende tidspunkt. Det er fordi en del av de omkomne er svensker med dobbelt statsborgerskap, i tillegg til at noen er bosatt i Sverige, uten å ha statsborgerskap.

Blant de omkomne skal det blant annet være to unge menn fra Afghanistan som bor i Småland.

- Jeg har i natt fått beskjed om at svensker har omkommet i den forferdelige flyulykken i Iran. Mine tanker går i denne vanskelige tiden til de omkomne, deres familier og nærmeste. Det er viktig at det gjøres en ordentlig utredning om årsaken til flyulykken, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

«Jeg er utrolig trist over det store tapet av liv i flystyrten i Teheran og uttrykker min inderlige sympati med de etterlatter», skriver Erna Solberg i en Twitter-melding.

«Min dypeste medfølelse til den svenske statsministeren og våre svenske venner som har mistet mange av sine kjære i den tragiske flyulykken i Iran».

TEHERAN: Denne videon skal ifølge nyhetsbyrået BNO News vise det ukrainske flyet styrte med 180 passasjerer ombord, utenfor Teheran. Vis mer

15 barn om bord

Det var borgere fra Iran, Canada, Tyskland, Storbritannia, Sverige og Afghanistan om bord Boeing 737-flyet som styrtet i Iran i natt, i tillegg til kabinpersonellet som var fra Ukraina.

Utenriksminister i Ukraina, Vadym Prystaiko, skriver på Twitter at dette er den foreløpige informasjonen om dem som døde i styrten:

82 iranere, 63 kanadiere, elleve ukrainere, ti svensker, fire afghanere, tre tyskere og tre briter.

Viseguvernøren i Teheran-provinsen, Mohammad Taghizadeh, opplyser til iranske medier at det var 70 menn, 81 kvinner og 15 barn om bord.

Ukrainas ambassade i Iran uttalte onsdag morgen norsk tid at flystyrten ikke skyldes terrorisme, men teknisk feil i motoren, ifølge Reuters. Seinere trakk ambassaden uttalelsen.

De første meldingene om at flyet hadde styrtet, kom i 4.30-tiden norsk tid natt til onsdag. Bilder fra stedet tyder på at flyet kan ha tatt fyr da det styrtet. Det blir bekreftet av Irans byrå for sivil luftfart.