Tre sykepleiere drept

Sykepleierne omkom i dag tidlig i et selvmordsangrep mot et sykehus drevet av misjonærer i Taxila i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byen ligger i nærheten av Pakistans hovedstad Islamabad.

- Sykepleierne var på vei ut av kapellet da noen kastet eksplosiver mot dem, sier Clement Bakshi, som arbeider på sykehusets regnskapsavdeling.

- Tre av sykepleierne er døde, og rundt 20 er skadd, opplyser Bakshi, som legger til at en av personene som utførte angrepet også ble drept.

En kilde i politiet sier at en av dem som utførte angrepet trolig sprengte seg selv i lufta.

- En ble drept og to unnslapp, og sprengstoffet var festet til kroppen på den som døde, sier politikilden til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge Marwad Shah, som er politisjef i byen Rawalpindi like ved, kastet angriperne granater mot sykehusstaben. Han hevder at en av de drepte var ambulansesjåfør mens de to andre var sykepleiere.

Bare fire dager tidligere ble seks pakistanere drept da tre væpnede menn angrep en kristen misjonsskole for utlendinger i byen Murree, også det ikke langt unna hovedstaden. Politiet sa da at angrepet trolig var rettet mot utlendinger snarere enn mot den kristne minoriteten i landet.

I mars ble fem mennesker drept, blant dem kona og datteren til en amerikansk diplomat, i et granatangrep mot en kirke i Islamabad. I oktober i fjor ble 16 kristne og en muslim drept i en kirke i Bahawalpur i provinsen Punjab.

(NTB)