Tre tatt etter gjengskyting

Tre menn er pågrepet mistenkt for å ha skutt en 17-åring i låret under et gjengopprør i Oslo sentrum i 18-tida. Det ble skutt vilt da A-gjengen gikk til angrep på B-gjengen med maskinpistol midt i en trafikkert gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

A-gjengen og B-gjengen

Den såkalte A-gjengen består i hovedsak av unge pakistanere oppvokst og bosatt i Oslo sentrum.

B-gjengen består i hovedsak av unge pakistanere bosatt i Oslos utkant og nabokommunene.

Gjengene allierer seg med andre innvandrergjenger, særlig unge fra Vietnam og Thailand.

De tre mistenkte er pakistanere i alderen 18-25 år. Bare en av de pågrepne skal ifølge politiet ha avfyrt skuddene. Under pågripelsen forsøkte en av det mistenkte å flykte, men politiet ble for raske. Politiet har ikke funnet våpnene som ble brukt under skytinga, melder NTB.

Skytinga skjedde midt i et sterkt trafikert kryss i Oslo sentrum. En svart sportsbil stoppet for rødt lys, og tre menn sprang ut av to andre biler og beskjøt sportsbilen fra kloss hold. En 17-åring ble truffet.

17-åringen klarte å komme seg til Legevakta, og han er ikke alvorlig skadd etter å ha blitt truffet i låret.

Det skal ha vært fire biler involvert i skytinga. En BMW sportsbil som ble truffet av flere skudd, ble stående igjen nederst i Hausmannsgate i Oslo, der skytinga fant sted.

Truffet av streifskudd

Politiet har funnet flere kulehull i sida på den spreke bilen. 17-åringen som ble skutt er lite amarbeidsvillig overfor politiet, og blir innbragt til politiet som vitne.

- Mannen er en kjenning av oss. Det virker som om han ble truffet av et streifskudd, sier operasjonsleder Thor Thomsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Det er ikke sikkert at han var det planlagte offeret for skyteepisoden. Politiet vet ikke hvor mange skudd som ble avfyrt, men antar at det var seks-sju skudd.

Sjokkerte øyenvitner

En 26-årig mann og hans 25-årige venninne kom gående da skytinga starta.

- Vi var på vei til Youngstorget da vi hørte flere skudd. Slik vi oppfatta det, løp to menn rundt og skjøt og siktet på hverandre. Det hele varte et par minutter, sier 26-åringen.

Etter å ha blitt truffet, kom 17-åringen gående mot dem.

- Han passerte nærmere enn 10 meter fra oss. Gutten sprang rart og holdt seg mot sida. Vi så ham gå mot Legevakta, sier øyenvitnet.

Han og venninna er rystet etter den dramatiske episoden som utspant seg i ettermiddags-trafikken.

Gjengopprør

- Vi tror det er et oppgjør mellom A-gjengen og B-gjengen, sier operasjonsleder Thorsen.

Gjengmedlemmer bekrefter overfor Dagbladet.no at det var et opprør mellom A- og B-gjengen. De forteller at A-gjengen gikk til angrep med maskinpistol og pistol.

To medlemmer i B-gjengen ble knivskadd da de ble angrepet av flere fra A-gjengen på Jordal i Oslo på søndag. Bråket hadde startet med munnbruk på Hyperstate-festen lørdag. Det har vært fryktet at det ville bli mer gjengbråk denne uka som svar på bråket i helga.

På Legevakta sto tre biler og flere personer som politiet antar er gjengmedlemmer. Politiet ønsker å ta disse inn for avhør.

BESKUTT: Denne BMWen ble angrepet av tre væpna menn i kveld. En av passasjerene ble truffet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer