Tre tatt for brutalt hjemmeran på Romerike

Familie truet for penger og tapet fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn ble natt til mandag pågrepet og siktet i forbindelse med et brutalt hjemmeran tidligere på natta på Kjeller på Romerike.

De tre ble pågrepet på Grorud av Oslo-politiet etter at politiet på Romerike hadde varslet om antatte ranere, som ifølge vitneobservasjoner kjørte en mørk Audi.

Ifølge nettutgaven til Romerikes Blad betegner politiet saken som et grovt ran, og utbyttet skal være en «ikke ubetydelig sum».


Driver forretning Det var en familie på to voksne og en 15-åring hjemme i boligen da ranerne slo til ved midnatt.

Familien driver ifølge politiet en forretning i Oslo.

- Vi fikk melding om saken klokka 00.52, sier operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt til NTB.

«Dundret inn» - Familien sier at de ble vekket av at noen dundret inn inngangsdøra. Deretter så de tre maskerte ranere som kom inn, bevæpnet med pistol, kniv og brekkjern.

De ble truet til å gi fra seg en pengesum, sier Olausson.

Familiemedlemmene ble deretter tapet fast og kastet inn på et rom. De fikk varslet politiet da en av dem klarte å komme seg løs. Ingen skal ha blitt fysisk skadd under ranet.

De mistenkte ranerne ble pågrepet klokka 03.30.

Flere ran Det har vært flere brutale hjemmeran på Østlandet den siste tiden. Søndag ettermiddag tok to ranere seg inn i en privatbolig på Jar i Bærum. En kvinne var hjemme, og skal ha forklart at de to var bevæpnet med kniv og skytevåpen.

Tidligere denne måneden ble en 61 år gammel mann slått med brekkjern og ranet av to personer i hjemmet sitt på Skjetten på Romerike.

Mannen ble stripset og slått, og ranerne truet til seg penger. Politiet vil nå se på om det er noen sammenheng mellom ranene.

(NTB).