Tre tatt for Omagh-bomben

Bomben i Omagh i Nord-Irland i 1998 krevde 29 menneskeliv. Ni av de døde var barn. I går ble tre personer arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre ble arrestert av irske politifolk, og er brakt til Carrickmacross. En av mennene ble arrestert i Dundalk. Det er ikke kommet informasjon om hvor de andre ble tatt.

Den ene mannen er i slutten av 20-årene. En er i midten av 30-årene, mens det ikke er kommet noen deltaljer om den tredje mannen.

- De tre er arrestert som et resultat av etterforskningen av Omagh-bomben, sier en talskvinne for Garda Siochana-politistyrken.

Den 200 kilos bomben, som drepte 29 mennesker og skadet 220, var den verste i Nord-Irlands historie siden 1969. Den gikk av ti minutter før en fredsmarsj skulle gå gjennom byen.

Terroristen kunne ikke ha valgt et lettere mål, skrev Dagbladet dagen etter attentatet.

«Omagh har vært en ganske fredelig by og dette var karnevaldag, folk koste seg og hadde en fin dag inntil bomben eksploderte. Byen var full av barn, alle gledet seg til en hyggelig dag i sola. Klokka 15.10 ble alle deres håp, alle deres forventninger brutalt sprengt i stykker. Byen, som ligger i fylket Tyrone vest for Belfast, ble forvandlet til en krigssone».

Mistanken for terroraksjonen ble umiddelbart rettet mot organisasjonen «Det virkelige IRA».

29 DREPT: 29 mennesker, deriblant ni barn, ble drept 15. august 1998 da den 200 kilos bomben eksploderte midt i Omagh. Foto: SCANPIX/AP<P>