Tre tatt med stoff til å lage 550 kilo TNT

I Tyskland etter trening av al-Qaida i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både diskoteker, flyplasser og barer skulle rammes i bombeangrepene som ble planlagt av de tre mennene som er arrestert i Tyskland, opplyser tyske myndigheter.

De tre hadde skaffet seg store mengder sprengstoff og planla massive bombeangrep, opplyste riksadvokat Monika Harms på en pressekonferanse onsdag formiddag. Angrepene ville blitt større og gjort mer skade enn bombene i både Madrid og London, ifølge Jörg Ziercke, Tysklands føderale kriminalpolitisjef.

De tre mistenkte skal ha hatt bånd til al-Qaida, hadde fått opplæring i Pakistan og omtales som fanatikere som ville delta i jihad, hellig krig. To er tyske statsborgere, mens den tredje er tyrkisk. Alle tre skal ha vært fylt av hat mot USA.

Målet var å utløse flere bomber samtidig mot steder hvor det vanligvis er mange amerikanere, men også vanlige tyskere ville trolig blitt rammet av angrepene, ifølge Harms.

Mennene hadde greid å få tak i 730 kilo hydrogenperoksid, et materiale som skulle brukes til å lage bomber som lignet på dem som ble brukt under terrorangrepet i London i juli 2005. Dette er nok til å lage bomber som tilsvarer 550 kilo TNT, langt mer enn hva som ble brukt i London der 56 mennesker ble drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer