Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre tatt på fersken for skimming

Monterte utstyr på minibank i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre personer ble i formiddag pågrepet for minibanksvindel, såkalt skimming i Stavanger sentrum.

- De ble pågrepet mens de monterte utstyr på en minibank, sier jourhavende jurist ved Rogaland politidistrikt, Ørjan Ogne, til Dagbladet.no.

Da en sivil patrulje kom til stedet ved 11.30-tiden var to menn i ferd med å ta ned utstyret.En tredje person stakk fra stedet i en sølvgrå Peugeot stasjonsvogn, ifølge Stavanger Aftenblad.

Fra Bulgaria

Det tre personene er fra Bulgaria. De to som ble tatt først er 38 og 35 år. Alder på tredjemann er foreløpig ukjent.

Ingen av de tre snakker norsk. Den ene av de pågrepne sitter nå i avhør hos politiet.Politiet er usikre på om det er de samme som har drevet minibanksvindel på Østlandet. Politiet i Oslo fant skimmingutstyr på tre minibanker i Oslo sentrum før påske.

De tre skal fremstilles i retten for fengsling imorgen, og politiet ønsker at de tre blir varetektsfengslet i fire uker.

- Siden det er fare for bevisforspillelse ønsker vi at de tre varetektsfengsles i fire uker i total isolasjon, med brev og besøksforbud, sier Ogne til Dagbladet.no i kveld.

PASS PÅ: Minibanksvindlere operer i ulike deler av Norge. Illustrasjonsfoto: Tomm W. Christiansen
PASS PÅ: Minibanksvindlere operer i ulike deler av Norge. Illustrasjonsfoto: Tomm W. Christiansen Vis mer

- Vi utelukker ikke at de kan ha noe med skimmingen på Østlandet å gjøre, og etterforskningen vil avdekke omfanget av svindelforsøkene, sier han.

Flere skimmingforsøk

I påskehelgen har det vært forsøk på skimming i flere minibanker i Lyngdal, Kristiansand og Mandal. Siden bankene har vært stengt, er det foreløpig umulig å si hvor store beløp det dreier seg om eller hvor mange personer som er rammet, ifølge Stavanger Aftenblad.

Like før påske ble det bestemt at alle minibanker skal få anti-skimmingutstyr.

Tre tatt på fersken for skimming
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling