- Tre tatt på toget med tyvegods på vei ut av landet

Skal ha robbet gullsmed i Drøbak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn ble onsdag ettermiddag pågrepet av politiet på et tog i Østfold, mistenkt for å stå bak det store gullsmedtyveriet i Drøbak i Frogn kommune i Akershus natt til onsdag.

- Mennene ble pågrepet på et tog i Østfold på vei ut av landet, trolig med det meste av tyvegodset, sier politioverbetjent Svein Brage Husdal i Follo politidistrikt til NRK.

De tre ble tatt i 14.30-tiden etter samarbeid mellom tollvesen og politiet. Da kunne politiet opplyse at de tre er polske.

De tre mistenkte mennene satt onsdag i arrest i Follo politidistrikt i Ski.

Tømte lokalet Natt til onsdag tok tre personer maskert med finlandshetter seg inn i Drøbak City, et mindre kjøpesenter like utenfor Drøbak sentrum, ved å knuse et vindu i en kafé i senteret. Deretter kom de seg inn i butikken Ilmo Optikk og fikk med seg klokker, ringer og diamanter til et millionbeløp, ifølge politiet.

De tre mennene ble filmet av et overvåkingskamera på vei inn og ut av forretningen.

Innbruddet er det andre butikken er blitt utsatt for på under et år.

- Første gang var i mai i fjor. Da fikk gjerningsmennene med seg veldig mye. Varer for rundt 2,5 millioner kroner ble stjålet, sier Birgit Ilmo som driver forretningen sammen med sin mann og sønn.

Kan være samme tyver Politiet i Follo fikk melding klokka 3.12 natt til onsdag av et vekterselskap om at tyverialarmen i gullsmedforretningen var utløst.

Tyvene slo hull i veggen med en slegge. Inne i butikklokalet var det glasskår på gulvet og tomme hyller. Gull- og diamantskapene samt fire klokkeskap var tømt.

- Ut fra måten de har tatt seg inn på, virker det som det er de samme gjerningsmennene som står bak, sier Ilmo og legger til at de også har gode bilder av tyvene som brøt seg inn i mai.

Politiet utelukker heller ikke at det er de samme om har slått til igjen.

(NTB)