Tre taxisjåfører arrestert

Det som startet som en bagatellmessig krangel mellom en drosjesjåfør og en fotgjenger, utløste full stans i drosjetrafikken i Oslo i går kveld. Nesten samtlige drosjesjåfører i Oslo parkerte drosjene i protest etter at tre taxisjåfører ble arrestert. Den ene er bøtelagt fordi han nektet å opplyse personalia til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre sjåfører, to fra Oslo taxi og sjåføren fra Norgestaxi, ble pågrepet og innbrakt til Politihuset i Oslo. Alle tre ble løslatt seint i går kveld. Den ene har fått et forelegg på 1500 kroner, fordi han nektet å oppgi personalia til politiet. En annen sjåfør vil i dag bli anmeldt, etter at han dyttet til en politimann, og dessuten nektet å etterkomme politiets ordre om å flytte bilen.

Etterforskes

Sjåføren som kom i krangel med fotgjengeren, vil bli etterforsket videre av politiet. Men også han ble løslatt seint i går kveld.

- Han mistenkes for voldsutøvelse med en slaggjenstand, sier politiadjutant Arne Donald Andersen ved Oslo politidistrikt.

Blant drosjesjåførene verserte det en rekke historier om hva det var som hadde skjedd. Sjåførene krevde i natt at politimester Ingelin Killengreen personlig måtte komme og beklage det som hadde skjedd.

- Politiet har selvfølgelig ikke foretatt noen rasistisk motivert pågripelse. Innbringelsene skjedde etter vurderinger av tjenestemennene for å gjenopprette ro og orden, sier politiadjutant Andersen.

Seint i går kveld fikk Dagbladet snakke med drosjesjåføren som var innblandet i krangelen som startet det hele. Han forklarer at han sto på holdeplassen mellom Bygdøy allé og Thomas Heftyes gate. Han innrømmer at han kom borti en fotgjenger med bilen. Sjåføren sier han gikk ut for å se om det ble noen skade på bilen sin, og kom i krangel med fotgjengeren.

- Seks personer som kom gående forbi blandet seg inn og gikk til angrep på meg, hevder sjåføren.

Fotgjengeren har gitt en helt annen versjon av saken. Han ble forbannet på at sjåføren kjørte på ham, og de havnet i kraftig munnhoggeri.

- Fotgjengeren følte seg påskubbet. Det kom til munnhoggeri mellom ham og drosjesjåføren. Sjåføren skal da ha hentet en jekk som han truet med å slå med, sier operasjonsleder Per Nikolaisen ved Oslo politidistrikt.

Opphetet

En drosje som kom kjørende forbi og så det som videre hendte, utløste alarmen. Det medførte at alle drosjer i området kjørte til stedet.

På et tidspunkt skal drosjesentralen ha fått en rekke alarmer fra samme sted, uten at de ifølge politiet visste helt hva som egentlig foregikk. Da politiet kom til, hersket en opphetet stemning blant sjåførene.

Polititjenestemennene hadde en vanskelig jobb på stedet, og mener flere sjåfører var til hinder for dem.

Ved ett-tiden i natt gikk det ut melding til alle sjåførene med oppfordring om å gjenoppta kjøringen. Aksjonen fortsatte likevel langt utover natta i Oslo sentrum.

Det medførte lange køer ved sentrums-holdeplassene.

<B>FULL STANS:</B> Hundrevis av drosjesjåfører parkerte bilene i protest mot at politiet pågrep tre av kollegene deres.