Tre tenåringer pågrepet for blodbadet i Istanbul

Minst 17 døde og 150 sårede etter gårsdagens bombeangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre tenåringer har blitt arrestert i forbindelse med gårsdagens eksplosjoner i en populær handlegate i en forstad til Istanbul. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Minst 17 mennesker ble drept og over 150 mennesker ble såret da de to bombene smalt. De fleste døde da de løp til for å hjelpe etter den første eksplosjonen.

Ifølge den tyrkiske avisa Milliyet, ble de tre tenåringene funnet i en kjeller nær åstedet for eksplosjonene. Selv hevdet tenåringene, som skal være i 16-17 års alderen, at de gjemte seg i kjelleren fordi de ble redde da bombene smalt.

Nå undersøker politiet videoopptakene fra sikkerhetskameraene i området, melder Bloomberg.com.

Intet reiseråd for nordmenn i Tyrkia

- Det var et terrorangrep, sier guvernøren i Istanbul Muammer Fuler, og  får støtte av den norske ambassadøren til Tyrkia, Cecilie Landsverk.

- Bombene gikk av i et shoppingområde i en forstad, og hadde således til mål å ramme så mange sivile som mulig, sier Landsverk.

Ambassaden har oppdatert sikkerhetsveiledningen på hjemmesiden, men vil ikke utstede et formelt reiseråd for Tyrkia.

Tre tenåringer pågrepet for blodbadet i Istanbul

- Angrepet var jo ikke rettet mot et turistområde, understreker hun.

Ingen grupper har stått frem 

Dødstallene kan fortsatt stige.

- Omkring 15 av de sårede er i en veldig kritisk tilstand etter gårsdagens eksplosjoner, sa helseminister Recep Akdag i går kveld.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for bombene, men kurdiske separatister, radikale venstregrupper og islamstiske grupper har alle stått bak bombeangrep i Istanbul tidligere.

Gårsdagens angrep kan også ha sammenheng med at tyrkisk høyesterett i dag skal drøfte hvorvidt regjeringspartiet skal forbys. Grunnen er at de skal ha forsøkt å innføre religiøse lover i den strengt sekulære staten.