ETTERFORSKER VOLDTEKT: Politiet er i gang med etterforskning av en voldtekt som skal ha skjedd i forbindelse med Malakoff-festivalen i Nordfjordeid. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ETTERFORSKER VOLDTEKT: Politiet er i gang med etterforskning av en voldtekt som skal ha skjedd i forbindelse med Malakoff-festivalen i Nordfjordeid. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Tre tenåringer siktet etter at ung jente rapporterte om voldtekt i Nordfjordeid

I forbindelse med Malakoff-festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sogn og Fjordane politidistrikt etterforsker en voldtekt av ei ung jente som skal ha funnet sted i sentrum av Nordfjordeid natt til søndag.

Det melder politidistriktet selv i en pressemelding søndag kveld. De skal ha mottatt en anmeldelse søndag formiddag, og søndag kveld ble tre unge menn siktet i saken.

Det bekrefter operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt, Kai Myklebust, overfor Dagbladet tidlig mandag morgen.

- Tre menn under 20 år er pågrepet og de har status som siktet i saken. De vil bli avhørt i løpet av morgentimene, sier han.

ETTERFORSKER: Politiet har sperret av to områder i Nordfjordeid. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Politiet har sperret av to områder i Nordfjordeid. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Jenta blir i utgangspunktet beskrevet som ung, men på spørsmål fra Dagbladet om hennes alder, beskriver politiet henne som «mindreårig».

Knyttes til Malakoff Politiet mener voldtekten kan knyttes til den populære Malakoff-festivalen som ble arrangert i Nordfjordeid denne helga.

Jenta er ifølge politiet tatt hånd om. Sogn og Fjordane politidistrikt vil av hensyn til etterforskningen ikke gi ut ytterligere opplysninger.   Festivalsjef i Malakoff-festivalen Arnt-Ivar Naustdal sier til Dagbladet at han er veldig lei seg for det som har skjedd.

- Vi vet ingenting om det som har skjedd, annet enn det politiet har gått ut med. Vi er veldig lei for at noe sånt skjer, uansett hvor det skjer. Det er bare trist og trasig, sier han.

Sperret to områder Politiet har nå sperret av to områder i Nordfjordeid, et som ligger nærmere Malakoff-festivalen, og et i sentrum.

- De nye sperringene som er satt opp ligger i et smug på baksida av et bygg i sentrum, sier BTs fotograf Øystein Torheim, som er på stedet, til avisa.

MULIG VOLDTEKT: Etterforskes av politiet i Nordfjordeid. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MULIG VOLDTEKT: Etterforskes av politiet i Nordfjordeid. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer