Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre tenårings-jenter ranet to 14-åringer

Tok kvelertak og truet dem med kniv mot brystet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (Dagbladet.no): Tre tenåringsjenter er dømt for knivran mot to 14 år gamle jenter i Oslo.

Ifølge dommen ble det tatt kvelertak på den første 14-åringen, før hun fikk en kniv mot brystet eller strupen. 14-åringen ble ranet for 180 kroner og en mobiltelefon.

Venninna ble fraranet ei veske og en mobiltelefon. Tenåringsjentene tok tak i armene hennes og satte en kniv mor brystet hennes, før de gjennomsøkte lommene til 14-åringen.

Tenåringsjentene, henholdsvis 17, 18 og 17 år gamle, tilsto ranet i Oslo tingrett.

Retten mener ranet hensynsløst utført, og det var planlagt, sjøl om ofrene ble tilfeldig valgt i Enebakkveien.

- Ran av barn har blitt et betydelig samfunnsproblem. Dette skaper utrygghet og fare for økt voldsbruk i ungdomsmiljøene. Det er nødvendig at samfunnet reagerer strengt i forhold til slike handlinger, skriver tingretten.

Begge 17-åringene ble dømt til 240 timers samfunnstjeneste med ei gjennomføringstid på åtte måneder. Dette er vesentlig begrunnet i tilståelsen, de domfeltes alder og rehabiliteringsmuligheter.

18-åringen, som ikke er i en rehabiliteringssituasjon, ble i tillegg til knivranet dømt for legemsbeskadigelse og en rekke tilfeller av narkotikabruk. Hun ble idømt fengsel i 10 måneder, hvor to måneder ble gjort betinget med ei prøvetid på to år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!