Tre tenårings­gutter skal ha filmet og delt seksuelle handlinger med mindreårige jenter

Siktet for voldtekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo har siktet tre tenåringsgutter for flere voldtekter av mindreårige jenter. Guttene har filmet seksuelle handlinger og delt opptakene i sosiale medier.

- Oslo politidistrikt har over tid etterforsket flere anmeldte voldtekter knyttet til et ungdomsmiljø i Oslo. Vi gjennomførte tirsdag en større aksjon hvor vi pågrep tre gutter i tenårene, som til sammen er anmeldte for flere voldtekter av mindreårige jenter, hvorav noen var under den seksuelle lavalder, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid til VG. Lid leder oslopolitiets avsnitt for seksualforbrytelser.

Ifølge politiet skal delingen av videoer ha skjedd på blogger og lukkede Facebook-grupper. Videoer skal også ha blitt vist direkte fra mobiltelefoner til medelever i klasserommet.

Lid sier etterforskningen har som mål å avklare om de siktede var over den kriminelle lavalder ved de eldste forholdene. En av de siktede er løslatt. For de to andre ble det onsdag ettermiddag fortløpende vurdert om de skal fremstilles for varetekt.

- Ofte vet ikke barna hvem overgriperen er, og det er kanskje det aller verste. Man får ikke tatt tak i det. Det bare ligger der som en frykt, sier hun.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram