Tre terrorarrestert i Tyskland

- Planla angrep på flyplass og Ramstein militærbase.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysk politi har arrestert tre personer som er mistenkt for å ha planlagt terrorangrep mot flyplassen i Frankfurt og en amerikansk militærbase, melder en tysk TV-kanal.

Ifølge forsvarsminister Franz-Josef Jung var det fare for at et terrorangrep ville bli utført innen kort tid.

- Politiet har gjort en meget god jobb, og jeg kan ikke si noe mer på dette tidspunktet, sa Jung rett etter at nyheten ble kjent.

To av de mistenkte har tysk statsborgerskap, mens den tredje er pakistansk, melder TV-kanalen Sudwestrundfunk (SWR) onsdag morgen.

Mennene skal ha blitt arrestert tirsdag kveld.

Frankfurt internasjonale flyplass er en av Europas travleste.

I tillegg skal mennene ha planlagt å angripe Ramstein militærbase 130 kilometer vest for flyplassen. Det er en av USAs viktigste baser i Europa.

NTB

- TERRORMÅL 1: Den travle og enrome flyplassen Rhein-Main Frankfurter Flughafen i Tyskland skal ha vært det første terrormålet til de terrorarresterte i Tyskland. FOTO: BERND KAMMERER/AP
- TERRORMÅL 1: Den travle og enrome flyplassen Rhein-Main Frankfurter Flughafen i Tyskland skal ha vært det første terrormålet til de terrorarresterte i Tyskland. FOTO: BERND KAMMERER/AP Vis mer
- TERRORMÅL 2: Den amerikanske militærbasen Ramstein i Tyskland skal ha vært det andre terrormålet til de tre terrorarresterte i Tyskland.
ROSER POLITIET: Tyskland forsvarsminister Franz-Josef Jung sier det var fare for et terrorangrep innen kort tid.