TERRORBEREDSKAP: Russiske politimenn vokter åstedet for selvmordsaksjonen ombord i en buss i den russiske byen Volograd mandag morgen. 15 personer skal ha mistet livet, og dødstallet er forventet å stige. Selvmordsaksjonene ses i sammenheng med trussler mot OL i Sotsji om fem uker. Russiske myndigheter har iverksatt en rekke sikkerhetstiltak, og mandag ble tre opprørere drept i en skuddveksling med russiske sikkerhetsstyrker.  (AFP PHOTO)
TERRORBEREDSKAP: Russiske politimenn vokter åstedet for selvmordsaksjonen ombord i en buss i den russiske byen Volograd mandag morgen. 15 personer skal ha mistet livet, og dødstallet er forventet å stige. Selvmordsaksjonene ses i sammenheng med trussler mot OL i Sotsji om fem uker. Russiske myndigheter har iverksatt en rekke sikkerhetstiltak, og mandag ble tre opprørere drept i en skuddveksling med russiske sikkerhetsstyrker. (AFP PHOTO)Vis mer

Tre terrorister drept

Russiske sikkhetsstyrker skal ha drept opprørere som planla terrorangrep

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russiske sikkerhetsstyrker skal har drept tre opprørere som planla terrorangrep i løpet av nyttårsdagene, melder nettstedet Russia Today.

De tre opprørerne, inkludert lederen, ble omringet i huset de befant seg i og drept i en skuddeveksling med russiske sikkerhetsstyrker mandag i republikken Karbadino-Balkar i det nordlige Kaukasus.

Etterlyst Alle tre skal ha vært etterlyst av politiet.

En kvinne med en liten jente var tilstede i huset da det ble omringet. Begge ble frigitt av opprørerne og ført i sikkerhet av de russiske soldatene. Opprørerne nektet å overgi seg og ble drept i den påfølgende skuddvekslingen.

To soldater skal ha fått mindre skader i operasjonen, melder den russiske antiterror-komiteen, ifølge Russia Today. 

«Satanisk» OL Dette er en del av de økte sikkerhetstiltakene iverksatt av russiske myndigheter i forbindelse med Sotsji-OL. I sommer ga den tsjetsjenske opprørslederen Doku Umarov ordre til sine tilhengere om å bruke «maksimal vold» for å forhindre det «sataniske» OL i Sotsji i februar. Mye tyder på at terrorangrepene nettopp er et forsøk på å ødelegge vinter-OL for president Putin.

Søndag ble 14 drept og minst 54 såret i en selvmordsaksjon på jernbanestasjonen i Volograd. Den russiske predisenten Vladimir Putin lovet da å iverksette enda strengere sikkerhetstiltak. I morgentimene mandag ble minst 15 drept og 23 skadet i en selvmordsaksjon om bord i en buss.

I oktober døde sju mennesker i den samme byen etter et angrep gjennomført av en selvmordsbomber om bord på en buss.

Volgograd ligger 65 mil nord for OL-byen Sotsji, ikke langt fra de urolige delrepublikkene Dagestan, Ingusjetia og Tsjetsjenia.