BOMBEANGREP: Tre selvmordsbombere angrep i går Atatürk-flyplassen i Istanbul. En overvåkningsvideo som blant annet CNN har publisert viser også hvordan en av terroristene løp gjennom terminalen, før han falt - antakelig fordi han ble skutt - idet han rundet et hjørne. Så utløste han bomben han etter alt å dømme hadde festet til kroppen. Video: CNN Vis mer

- Tre terrorister med bombebelter og AK-47-våpen kom i taxi til flyplassen

Skjøt rundt seg før de utløste bombene som drepte minst 36 personer på Atatürk-flyplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 36 personer er bekreftet døde, men dødstallet er ventet å stige til rundt 50, etter at Atatürk-flyplassen i går kveld ble rammet av et terrorangrep.

Tyrkias statsminister Binali Yildirim sier tre selvmordsbombere som også var bevæpnet med AK-47-maskingevær utførte angrepet.

- De kom til flyplassen i en taxi. Så utførte de angrepet, sa Yildirim i natt norsk tid ifølge CNN.

Politiet skjøt tilbake

Terroristene angrep først inngangen til den internasjonale terminalen ved flyplassen. Ifølge Reuters skjøt politiet mot angriperne i et forsøk på å stoppe dem før de nådde en av sikkerhetskontrollene på flyplassen, hvor i hvert fall en av gjerningspersonene sprengte seg selv.

En overvåkningsvideo som blant annet CNN har publisert viser også hvordan en av terroristene løp gjennom terminalen, før han falt - antakelig fordi han blir skutt - idet han rundet et hjørne. Så utløste han etter alt å dømme bomben han hadde festet til kroppen.

Den tredje gjerningsmannen sprengte seg selv i lufta på en parkeringsplass like i nærheten, skriver CNN. Alle tre skal ha åpnet ild før de sprengte seg selv i lufta.

Et øyenvitne som jobber på flyplassen, sier til MSNBCs korrespondent Richard Engel at han så en politimann takle en selvmordsbomber.

- Så detonerte selvmordsbomberen bombevesten, og drepte seg selv og politimannen, sier vitnet.

Peker mot IS

Det er ingen som til nå har tatt ansvaret for angrepet, men Yildirim sier det er tegn som tyder på at terrorgruppa IS står bak.

Ifølge NBC sier amerikanske sikkerhetskilder at angrepet høyst sannsynlig ble utført av medlemmer av en gruppe på 35 IS-terrorister som dro til Tyrkia før ramadan.

To politimenn mistet livet i angrepet, skriver det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan. Det skal også være flere politifolk blant de totalt 147 skadde sårede. Atatürk-flyplassen er ifølge NTB regnet som en av verdens best bevoktede flyplasser.

Majoriteten av de drepte skal være tyrkere, men også utlendinger skal være blant de drepte, skriver Reuters.

Alarmen på flyplassen gikk rett over klokken 21 norsk tid.