Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tre tidligere ansatte sendte Bandidos på ekssjefen

Ble truet på livet og tvunget til å levere fra seg tre sportsbiler.

BILFORRETNING: Eieren av bilforretningen, som nå er slått konkurs, ble ifølge tiltalen truet på livet av de innleide torpedoene. Smart Classics tilbød blant annet restaurering av sportsbiler i veteranklassen. Foto: Øistein Norum Monsen
BILFORRETNING: Eieren av bilforretningen, som nå er slått konkurs, ble ifølge tiltalen truet på livet av de innleide torpedoene. Smart Classics tilbød blant annet restaurering av sportsbiler i veteranklassen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Mandag 19. januar 2009 ca. kl. 16.00 tok fem Bandidos-medlemmer seg inn i lokalene til bilforretningen Smart Classics i Fredrikstad.

De var ifølge politiet hyret inn av tre sterkt misfornøyde eksansatte ved bilforretningen, to menn og en kvinne. I morgen må de tre eksansatte og de fem Bandidos-torpedoene møte i Fredrikstad tingrett. De fem sistnevnte er tiltalt for grovt ran og utpressing.

Ifølge tiltalen ble innehaveren slått og sparket flere ganger i hodet og på kroppen, og truet med at han skulle drepes. Han ble stengt inne på et kontor, og tvunget til å levere fra seg flere gjenstander fra en tidligere ansatt, som politiet mener nå hadde bestilt torpedoene.

I tillegg måtte innehaveren skrive under et brev på at han ga fra seg en BMW, en Porsche Cayenne og en Alfa Romeo som oppgjør for gjeld til en annen ansatt.

- Helvetes slagsmål
Et vitne beskrev den brutale hendelsen slik overfor Dagbladet.no kort tid etter:

- Det gikk hardt for seg. Jeg hørte roping, hyling og skriking. Jeg er glad jeg ikke er en av de ansatte i forretningen. Det lød som et aller helvetes slagsmål, sa vitnet.

Smart Classics tilbyr restaurering av sportsbiler i veteranklassen. En annen ansatt, som i utgangspunktet ikke skal ha hatt noe med konflikten å gjøre, ble skutt i låret da han ble involvert i å finne og hente ut mannens gjenstander. De fem Bandidos-mennene er tiltalt for å stå bak skyteepisoden.

- Det er åpenbart at det var misnøye fra de tre tidligere ansatte, og det er tydelig at det var konflikter i forkant, sier statsadvokat Kristian Nicolaisen til Dagbladet.

- Klager til politiet i forkant

Den ene mannlige ansatte skal ha vært dypt frustrert over at han ikke fikk igjen flere eiendeler som blant annet ble oppbevart i selskapets verksted. Etter det Dagbladet kjenner til skal mannen ha prøvd å anmelde forholdet til politiet.

- Det har vært klager og anmeldelser fra flere parter i forkant, sier Nicolaisen.

Geir Kristiansen, lederen av etterforskningsavdelingen i Fredrikstad-politiet, uttalte seg om jakten på torpedoene kort tid etter hendelsen. Han sier nå at han ikke husker detaljene i forhistorien til den dramatiske utpressingen.

Den andre mannlige ansatte skal ha følt seg snytt for lønn, og for dette krevde han de tre bilene. Innehaveren av selskapet skal formelt ha eid to av bilene som han ble tvunget til å overføre til mannen, mens den tredje skal ha vært eid av en mann uten tilknytning til selskapet. Ifølge tiltalen ble vedkommende presset for 50 000 kroner av Bandidos-mennene for å få bilen tilbake.

- Slik vi ser det har de tre personene, som alle er tidligere ansatte i ulike sammenhenger, engasjert Bandidos-mennene for å drive inn gjeld. Alle tre mente de hadde krav overfor innehaveren, sier statsadvokat Nicolaisen.

- Ikke perfekte
To av Bandidos-mennene er også tiltalt for å ha hatt ulovlige våpen. En av dem er også tiltalt for innehav av 0,807 gram kokain og 0,577 g metamfetamin. Sistnevnte ble i fjor sommer frikjent for å ha vært med på å presse ut et 475 000 kroner av en mann.

Innehaveren av bilforretningen slo seg konkurs etter hendelsen. På sin egen hjemmeside har innehaveren blant annet skrevet følgende om hendelsen:

- Jeg tror ikke vi er mer perfekte enn noe annet selskap, men jeg tror at vi prøver å rette opp våre feil og jeg beklager den frekke og arrogante oppførselen til den tidligere ansatte og jeg håper vi kan få rettet opp denne saken, skriver han. Han skriver også at det bare var en tidligere ansatt ved selskapet som var involvert og at han har fått stor støtte fra kunder og andre etter hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media