Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre til sykehus etter eksplosjon på skole i Sverige

- Hele bygget er mer eller mindre sprengt bort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En eksplosjon skal ha funnet sted på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik i Sverige, skriver Dalarnas Tidningar (DT).

Ukjent skadeomfang Ifølge nødetatene skal eksplosjonen ha ført til store skader på et bygg, melder Aftonbladet.

- Tre personer er fraktet til sykehus, men jeg kjenner ikke skadeomfanget, sier redningsleder Rune Daniels til lokalavisa DT. 

Ifølge Daniels var det tuber med oksygen og sveisegass som eksploderte i en mindre bygning tilknyttet skolen. 

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 22.10 torsdag kveld. 

- Det er en kraftig eksplosjon. Hele bygget er mer eller mindre sprengt bort, sier operasjonslederen ved SOS Alarm til svenske P4.

Ifølge Expressen er de skadde mellom 15 og 20 år gamle.

Politi-teori DT skriver at flere av elevene bor på internat tilknyttet skolen. Ifølge NTB har skolen blant annet flere yrkeslinjer og lærlingutdannelse. Internatet har plass til 130 elever.

Avisa opplyser også at politiet jobber ut fra en teori om at en beholder med acetylen er blitt stående og lekke, enten bevisst eller ved et uhell.

Gassen kan ikke antenne seg selv, men en teknisk feil, eller en fyrstikk, kan ha forårsaket eksplosjonen. Politiet vil jobbe videre med denne teorien utover fredagen.

Dagbladet følger saken.

Hele Norges coronakart