ÅSTEDET: Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i Bratteliparken i Fredrikstad. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
ÅSTEDET: Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i Bratteliparken i Fredrikstad. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Tre tiltalt for gruppevoldtekt av 15-åring i Fredrikstad

Nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To 19-åringer og en 20-åring er tiltalt for gruppevoldtekten på en 16 år gammel jente i Brattliparken i Fredrikstad i juli i fjor. Jenta var bare 15 år da den grove voldtekten angivelig fant sted.

Nå er det tatt ut tiltalte mot de tre mennene, som må møte i Fredrikstad tingrett. Saken er berammet til 5. mai.

—Min klient nekter straffskyld. Hovedtiltalepunktene er på gruppevoldtekt, og han mener det var frivillig seksuell omgang, og det har han ment hele tida, sier Øystein Storrvik, forsvareren til en av de to tiltalte 19-åringene.

—Min klient avviser straffskyld, men han erkjenner at det var kontakt i parken og at det var frivillig, sier 20-åringens forsvarer, Henrik Nikolai Bliksrud.

Utestengt fra FFK
Det var ved 01-tida natt til 25. juli i fjor at den 15 år gamle jenta skal ha blitt voldtatt i Brattliparken i Fredrikstad.

Ifølge tiltalen skal de tre guttene ha dratt av jentas klær nedentil med makt, holdt fast henne og deretter etter tur, en eller flere ganger, seksuelt misbrukt henne på det groveste.

En av 19-åringene står også tiltalt for ved en eller flere anledninger hatt samleie med jenta, som da var under seksuell lavalder.
Voldtektssaken fikk mye oppmerksomhet da et vitne ble angrepet av minst fire personer om lag ett døgn etter at voldtekten fant sted. Personen ble både slått og sparket.

—Denne saken ble behandlet som en separat sak. Han som påsto at han hadde fått juling ble anmeldt for falsk forklaring, men ble seinere frikjent. De tre tiltalte kunne ikke ha banket ham opp. Dette vet vi gjennom forklaringene til guttene, og hvordan det ble bekreftet gjennom steder de hadde oppholdt seg da volden angivelig fant sted. Det viste seg at det umulig kunne vært dem, sier Geir Kristiansen, leder ved etterforskningsseksjonen i Fredrikstad-politiet.

En mann slo en politimann med en planke og forsøkte å flykte da han skulle pågripes for forholdet i fjor.

Spilte på FFK
Den ene 19-åringen spilte for juniorlaget til Fredrikstad fotballklubb. Han skal nå være utestengt fra laget, og klubbledelsen fjernet 19-åringens spillerprofil fra FFKs nettsider da siktelsen ble kjent.

Også en av de to andre siktede skal ha vært innom fotballklubben.

Lars Dahlback, forsvarer til den andre av de to tiltalte 19-åringene, sier at heller ikke hans klient erkjenner straffskyld. Han ønsker ikke kommentere saken utover dette.

SLÅTT NED: En politimann ble angrepet med en planke og fikk slått skulderen ut av ledd da han i fjor skulle pågripe de tre tenåringene i Arendal.
MMS-foto: ERNEST BOSZWARA
SLÅTT NED: En politimann ble angrepet med en planke og fikk slått skulderen ut av ledd da han i fjor skulle pågripe de tre tenåringene i Arendal. MMS-foto: ERNEST BOSZWARA Vis mer